Hoe moet een opgezette lymfeklier voelen?

  • #1

    Hallo, ik heb nu sinds een week en 1 dag twee opgezette lymfeklieren in de hals. Ik ben 13 jaar oud. Ik heb twee weken geleden griep gehad met keelpijn, nu geen last meer van. De klieren zijn na de griep op gaan zetten, en zijn er nu nog steeds. Ze lijken iets kleiner te worden, maar ze gaan nog niet weg. Ze voelen bij mij hard aan, is dit normaal? Heb ook ff gegoogled op Hodgkin, maar heb geen andere symptomen zoals moeheid. Maar om toch even van mijn zorgen af te komen: is het normaal om zolang na de keelpijn nog last te hebben van opgezette lymfeklieren en hoe horen ze aan te voelen als ze opgezet zijn? Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Dat is een heel normaal verschijnsel na de griep. Het kan ook nog wel even duren voordat ze weg zijn. Je moet er alleen vanaf blijven en er niet voortdurend aan voelen, anders blijven ze aanwezig.

    Reageer
    #3

    Ah, oké. En vanaf wanneer wordt het een beetje raar als ze er nog zitten?

    Reageer
    #4

    Het wordt pas raar, als ze plotseling gaan  groeien, erg hard worden en pijnlijk zijn. Dat is het goed om even naar de huisarts te gaan.

    Soms kunnen ze wel maanden iets aanwezig blijven.

    Reageer
    #5

    Bij mij voelen ze niet heel zacht aan of zo, maar ook niet heel hard. En ze zijn afgelopen week hard gegroeid, maar nu zijn ze alweer kleiner, pijnlijk waren ze eerst ook, nu ook niet meer. Geen reden tot paniek dus!

    Reageer
    #6

    PS: dit zijn ze nu... Voor u links is nog wel duidelijk te zien, rechts nog een beetje.

    Bijlagen:
    Reageer
    #7

    Dat is niks om je zorgen over te maken. Als je er maar vanaf blijft...

    Reageer
    #8

    Hi Tandor, we zijn 2 wk verder en ze zitten er nog. Heb toch maar ff voor maandag een afspraak gemaakt bij de huisarts. Ik vertrouw het toch niet helemaal, ondanks dat ik geen van de symptomen heb van Hodgkin en dat ze zijn gekrompen. Maar toch ff voor de zekerheid... verwacht u dat er iets vervelends zit?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nee hoor. Alleen maar lymfeklieren die aan het afnemen zijn en dus ook weer weggaan

    Reageer
    #10

    Hi toch nog ff laten weten hoe het nu is qua klieren: op de foto zie je hoe het nu is. Ze blijven maar aanwezig en ik word er steeds ongeruster van. Ze lijken ook ergens vast te zitten in mijn kaak maar ik kan ze wel heen en weer schommelen maar ik kan ze niet pakken. Ook kan ik klieren voelen in mijn lies en onder mijn kaak. (Grootte 0,8 cm) is dit normaal?

    Bijlagen:
    Reageer
    #11

    Dat is toch een heel normaal verschijnsel. Zoals ik eerder al schreef kunnen ze langere tijd aanwezig blijven. Blijf er zoveel mogelijk vanaf en voel er niet altijd aan...

    Reageer
    #12

    ik heb al bijna drie maanden last van kliere in me hals lies afwisselend achter me nek

    Reageer
    #13

    Huisarts heeft bloed onderzoek gedaan en de mdl arts ook witte rode bloedcellen ontsteking alles was goed heeft iemand ervaring ermee

    Reageer
Reageer op: Hoe moet een opgezette lymfeklier voelen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief