Sinus pilonidalis, opereren of niet?

 • #1

  Hoihoi,

  Ik ben een meisje van 15 jaar en heb eergisteren te horen gekregen dat ik lijd aan een sinus pilonidalis; een ingegroeid haartje dat een soort van gangetje maakt in je bilspleet. Dit komt bij mij waarschijnlijk door een hoofdhaar aangezien ik helemaal haarloos ben ter hoogte van mijn stuitje ..)

  Ik heb hier nog maar 2 maanden last van en heb het ontdekt nadat ik een bultje met wond en pus ter hoogte van mijn staartbeentje had.
  Ik ben doorverwezen naar een chirurg maar ben helemaal in de war door zijn uitleg;

  Doordat ik zo vroeg ontdekt heb dat ik een probleem heb, het pijnloos is, en er de laatste keer ook echt een haar uit mijn stuitje kwam vermoed hij dat de echte 'ontsteking' uit mijn stuitje weg is en er enkel een gangetje overblijft (ik heb 2 miniscule gaatjes aan mijn staartbeen).
  Hij gaf me niet echt veel uitleg over of een operatie nu echt nodig was ('Ja je kan het uitstellen, operatie is misschien niet nodig, ik geef je alvast een brochure mee voor de verdoving mocht het wel nodig zijn???!)
  Hij vermelde enkel wel 10x dat het een onvoorspelbare aandoening en het erger kan worden.
  Op dit moment is het een 'brave' sinus pilonidalis en indien de wonde geopereerd wordt, kan ze gehecht worden. Ik ben er als de dood voor dat die wonde moet openblijven.
  Ik vertrek namelijk in april op uitwisselingsreis naar de USA en als die wonde dan nog open is weet ik niet of ik wel mee kan .. (dat kost me dan een fortuin)

  Heeft iemand ervaring met een milde vorm van dit probleem en of opereren noodzakelijk is? Zoja, nu of afwachten tot ik er nog last van krijg (is nu 2 maanden geleden en het is volledig pijnloos..)
  Ik wil niet meer op andere fora kijken omdat ik na al die verhalen het gevoel heb dat ik heel mijn leven met een open wonde ga rondlopen.

  Groet

  Reageer
  #2

  Dat is een moeilijke vraag. Als het op dit moment rustig is, zou je ervoor kunnen kiezen het zo te laten. Het risico is alleen, dat er dan kort voor de reis of tijdens de reis een ontsteking zou kunnen ontstaan. Dan is te hopen dat je een goede annuleringsverzekering hebt of een uitgebreide reisverzekering met ruime dekking in het buitenland. Als je hiermee naar een ziekenhuis moet in de VS kost dat ook een vermogen.

  Omdat de sinus pol. nu rustig is, is een operatie goed te doen en is er voldoende tijd voor herstel. De open wonden, zijn eigenlijk alleen van toepassing als er forse abcessen zijn als er geopereerd moet worden.

  Reageer
  #3

  ik ben benieuwd waar je voorgekozen hebt!

  omze dochter van 17 staatvoor haar 3e operatie... En idd je wordt niet blij van alle verhalen!

  wij zijn op zoek naar alternatieve behandelingen, natuurgeneeskundig, homeopaat, ...

  Ik realiseer me dat het natuurlijk eigenlijk gaat om het anders benaderen van een ontsteking en ontstekingsgevoeligheid.

  Ook Als iemand ervaring hiermee heeft horen we dat graag!

  Reageer
  #4

  Ik zou naar dokter Staarink gaan in het van Weel Betehsda ziekenhuis in Dirksland. Hij heeft een nieuwe techniek en ik was daarmee in een keer van mijn klachten af.

  grtjs L

  Reageer
Reageer op: Sinus pilonidalis, opereren of niet?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief