Hartslag in rug nek en achterhoofd

  • #1

    Hallo,

    Ik ben 35 en ik heb nu sinds 2 dagen dat ik aan de "achterkant" van mijn lichaam mijn hartslag voel. Op mijn rug, nek en achterhoofd. Ik kan er niet goed van slapen omdat het best hard bonkt. Ik heb dit 7 weken geleden ook gehad een paar dagen. Niet door kunnen slapen, en ik werd er gek van. Ik ben toen naar de huisarts geweest en die wist eigenlijk niet wat het was. Mijn hart klonk goed en mijn bloeddruk is meestal 120/80. Eergisteren weer bij de huisarts geweest en weer geluisterd naar hart, dat klonk goed en bloeddruk was 100/60.
    Wat zou die hartslag in mijn rug, nek en achterhoofd kunnen veroorzaken?? Ik vind het best wel heel eng, juist omdat ik niet weet waar het door komt en het zo goed voelbaar is. Ik moet er bij zeggen dat ik hele stijve rug spieren heb door spanningen (angststoornis, hartkloppingen en hyperventilatie. Hier wordt aan gewerkt).

    Wie kan mij helpen?

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het toch een gevolg is van je angststoornis en de hyperventilatie.

    Reageer
    #3

    Dankjewel voor je reactie, Tandor. Ik "hoop" inderdaad dat het daardoor komt, dat is nog de minst erge gedachte namelijk. Hoe denk jij dat dat dan werkt in het lichaam waardoor ik daar nu ineens last van heb? De meeste symptomen van HV en PA kan ik wel verklaren, maar deze niet.

    Reageer
    #4

    Als ik dat zou weten...
    Feit is in ieder geval dat CHV een heleboel klachten kan veroorzaken, en vanuit je angststoornis zou het kunnen, dat je er gewoon te veel op focust.

    Kijk hier maar eens welke klachten er allemaal kunnen ontstaan. En deze lijst zou nog langer kunnen zijn.
    http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

    Reageer
    #5

    ik heb hier ook zeer geregeld last van maar ik heb geen angststoornis en ik word er snachts niet wakker van. 53 jaar en geen idee wat de oorzaak is helaas

    Reageer
Reageer op: Hartslag in rug nek en achterhoofd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief