Vaak steek in borst

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een jongen van 18 jaar oud.
    Bijna een jaar geleden voelde ik ineens een steek in mijn borst, aan de linkerzijde, niet in het midden dus. Ik begon mij druk te maken en had het gevoel dat ik flauw ging vallen, na een tijdje trok het weer helemaal weg.

    Een paar maanden later had ik weer last van lichte steekjes aan de linkerzijde van de borst. Deze voelde ik alleen als ik ging slapen en hierbij kwam dat ik bewust werd van mijn hartkloppingen, niks afwijkends, maar ik voelde hem kloppen, iets waar ik normaal nooit bewust van was. Ben toen naar de dokter geweest, deze heeft mijn bloeddruk en hartslag gemeten en naar mijn long geluisterd. Alles was goed. Hij heeft toen op de borst gedrukt met een vinger en alleen op een specifieke plek, helemaal aan de linkerzijde van de borst schreeuwde ik van de pijn. Hij zei dat het om een beknelde zenuw bij de ribben ging en dat dit vanzelf over zou gaan.

    Ik was er daarna een tijdje niet meer mee bezig en het ging prima. Totdat ik een nacht weer heel erg bewust van mijn hartslag was, waarschijnlijk kwam dat door een neusspray bijwerking, had behoorlijk wat gesprayd. Vanaf dat moment had ik eigenlijk iedere nacht als ik ging slapen dat ik mijn hartslag voelde, vooral als ik op mijn linkerzij lag. En slapen op mijn linkerzij ging dus eigenlijk niet meer. Daarbij kwam dat ik af en toe kortdurige steken in mijn borst had, dat zou volgens de dokter door de beknelde zenuw komen.

    Ik kreeg in die tijd te maken met allerlei andere klachten. Erg vermoeid, concentratieproblemen, trillingen/schokjes in benen en armen. Ik ben een aantal keer naar de dokter geweest en die zei steeds dat het nog steeds die beknelde zenuw was en dat ik me er veelste druk over maakte, dus dat ik nu ook last had van stress. Ik heb een aantal keer specifiek aan hem gevraagd of er geen verder onderzoek, hartfilmpje of longonderzoek nodig was. Hierop antwoordde hij heel zelfverzekerd dat dit toch echt niet nodig is.

    Ook een vervangend dokter heeft in die periode mijn hartslag, bloeddruk en longen gemeten, alles was weer helemaal prima. Volgens beide zat het nu dus te veel in mijn hoofd en was ik enorm gestresst, de dokter raadde me aan om eens contact op te nemen met de psycholoog. Maar ik voel mij mentaal helemaal in orde.

    Mijn bloed is in de afgelopen periode overigens ook twee keer onderzocht op bloedarmoede, pfeiffer, lyme, ontstekingen, bezinking etc. Er kwam niks afwijkends uit.

    De afgelopen maand heb ik erg vaak last van steken aan de linkerkant van de borst, ook overdag en in rust. Als ik in bed lig heb ik last van bewustzijn van de hartslag, soms zelfs aan de rechterkant van mijn hoofd of in de knieholte, verder heb ik soms ook een soort schokjes aan de linkerzijde van mijn borst. Ook heb ik als ik op een loopband ren dat mijn hartslag snel gaat, wat natuurlijk normaal is. Maar dan voel ik mijn hart ook helemaal bonzen ofzoiets, iets wat ik eerst nooit had en ik als erg onprettig ervaar, ik stop dan vaak ook snel met snel rennen.

    De dokter heeft mij gezegd dat ik gewoon kan blijven sporten, ik heb twee dagen geleden krachttraining gedaan. Onder andere gebankdrukt, een oefening met de borst. En gisteren waren de steken echt heel erg, ik denk dat het er dus mee te maken heeft dat ik toen mijn borst getraind had.

    Wat ik NIET heb zijn de volgende symptomen:

    - Kortademigheid
    - Pijn/Druk in het midden of aan de rechterzijde van de borst.
    - Benauwdheid
    - Veel hoesten
    - Veel slijm

    Ik vraag mij af of er een deskundig iemand op dit forum is die mij zou kunnen adviseren over deze situatie, of misschien zelfs een vermoeden heeft wat het probleem zou kunnen zijn. Ik ben er namelijk continu mee bezig en wordt er helemaal gek van.

    Alvast heel erg bedankt.

    Groet.

    Reageer
    #2

    Ik moet zeggen dat ik het eigenlijk wel met je huisarts eens kan zijn.

    Je schrijft:
    [quote]Ik ben er namelijk continu mee bezig en wordt er helemaal gek van.[/quote] Stress dus

    [quote]neusspray bijwerking, had behoorlijk wat gesprayd[/quote] veel en vaak neusspray veroorzaakt vaak hartkloppingen

    [quote]Ook heb ik als ik op een loopband ren dat mijn hartslag snel gaat, wat natuurlijk normaal is. Maar dan voel ik mijn hart ook helemaal bonzen ofzoiets, iets wat ik eerst nooit had en ik als erg onprettig ervaar, ik stop dan vaak ook snel met snel rennen.[/quote] Uiteraard had je dat voor die tijd ook al alleen je was je daar niet van bewust omdat je niet mee bezig was. Nu doe je dat dus wel.

    De klachten die je hebt kunnen dus inderdaad worden veroorzaakt door stress omdat je bewust met die klachten bezig bent en die bij jou angst veroorzaken.

    Om met een psycholoog te praten hoef je je mentaal niet ziek te voelen. Maar hierdoor kan wel worden gevonden of vastgesteld waar je angst vandaan komt en of die gegrond is.

    Op het forum staan columns over angst. In deze columns kun je ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen vinden. Probeer die eens uit.

    Reageer
    #3

    Hey anoniem,

    je post is al van jaren terug maar ik heb exact hetzelfde en vraag me af hoe het is afgelopen, diagnose, pijn weggegaan, is alles oké nu ?!!

    Alvast bedankt

    Reageer
Reageer op: Vaak steek in borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief