operatie mariske (huidflapje)

  • #1

    Ik ben afgelopen maandag geopereerd aan een marike (huidflapje). Deze zat net boven mijn anus (uitwendig). Ik kon kiezen tussen een ruggenprik of een algehele narcose. Ik heb gekozen voor een algehele narcose. De operatie is zeer vlot verlopen, doe ik zo weer over bij wijze van spreke. Ik heb pijnstillers, verdovende zalf, maagpillen en poeders voor een zachte ontlasting meegekregen. Tot nu tot heb ik nergens last van. Ik gebruik alleen de poeders voor een zachte ontlasting. Maandag ben ik geopereerd, het is nu donderdag en ik heb nog geen ontlasting gehad.
    Het gebied rondom mijn anus stinkt heel erg. Het lijkt net of er een dood beest zit. Zodra ik naar de wc ben geweest en een vanmijn kinderen komen na mij de wc in ruiken het. Ik houd de wond schoon dmv goed douchen in de ochtend en avond en tussendoor goed spoelen. Is het normaal dat het zo stinkt???

    Reageer
    #2

    Ik vind het opvallend dat je al zolang geen ontlasting hebt gehad. Heb je dan helemaal geen aandrang? Blijkbaar heb je dus last van verstopping.

    Dit doet het meest denken aan encoprese. In jouw geval zou ik direct contact opnemen met de huisarts voor een behandeling met laxantia of een klysma.

    En een andere vraag zou zijn of je ook misschien koorts hebt. Dit zou kunnen wijzen op een infectie, mogelijk door een onvoldoende genezen operatiewond. Kort gezegd zouden beiden een spoedgeval kunnen zijn, maar dat is lastig te beoordelen zonder lichamelijk onderzoek.

    Bekende complicaties van operaties aan de darmen zijn veranderingen in het ontlastingspatroon en infectie. Dit soort complicaties bespreek je het beste met de behandelend arts.

    Ook als je last hebt van erge buikpijn, misselijkheid en of overgeven, zou ik de dienstdoende huisartsenpost bellen voor advies.

    Reageer
Reageer op: operatie mariske (huidflapje)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief