Stoppen sulpiride

  • #1

    Hallo, ik heb een vraag, ik heb 4 maand sulpiride 50 mg genomen voor misselijkheid, maar ik werd erg moe van dit medicijn dacht ik dus ben ik daar begin mei ongeveer mee gestopt ik denk 2 a 3 dagen na stoppen (zonder afbouwen) werd ik heel duizelig en dag per dag werd het erger misselijk,duizelig,extreem onrustig, huilen, en een heel slecht gevoel dat ik allemaal niet had voor ik het nog innam…kan het komen door abrupt te stoppen?

    Reageer
    #2

    Als je voorgeschreven medicatie slikt, kun je beter met je behandelend arts overleggen voor je zomaar stopt.
    Waarschijnlijk had je het beter af kunnen bouwen, overleg alsnog met je arts of het beter is om toch weer (gedeeltelijk) te starten en dan dan geleidelijk af te bouwen.

    Reageer
    #3

    "Mag ik zomaar met dit medicijn stoppen?
    Nee, veel mensen krijgen na stoppen met een antipsychoticum opnieuw een psychose. Het is daarom belangrijk vooraf goed met uw arts te overleggen. Bij sommige psychoses is de kans op een nieuwe psychose niet zo groot, bij andere wel.
    Als u gaat stoppen, bouw dan langzaam af over een periode van minimaal 4 weken. Als u langzaam afbouwt, heeft u minder kans op meteen een nieuwe psychose. Ook voorkomt u daarmee ontwenningsverschijnselen, zoals zweten, misselijkheid, gebrek aan eetlust, diarree, angst, slapeloosheid, onrust, loopneus, spierpijn en vreemde gevoelswaarnemingen, zoals kriebels.
    De ontwenningsverschijnselenbeginnen vaak pas 1 tot 4 dagen na plotseling stoppen. En zijn na 2 weken meestal over. Niet iedereen heeft even veel last van ontwenningsverschijnselen. Kijk daarom hoe u reageert als u de dosering iets vermindert.
    Ook nadat u bent gestopt kunnen soms de late bewegingsstoornissen aan het licht komen of verergeren. U krijgt dan last van zuig-, kauw- en smakbewegingen, bewegingen van de tong, grimassen en tics van het gezicht. En van buig- en strekbewegingen van vingers en tenen, dansachtige bewegingen van armen en benen en zwaai- of draaibewegingen van schouders en bekken. Deze verschijnselen worden binnen een paar maanden minder. En zijn na een paar jaar meestal verdwenen.
    Als u het medicijn een paar weken voor duizeligheid heeft gebruikt, kunt u in één keer stoppen, zonder na-effecten."

    Je had dit ook in de bijsluiter terug kunnen vinden trouwens

    Reageer
    #4

    Is het ondertussen al beter, Ellen?
    Ik nam 3 weken 50 mg 1x dag en mocht meteen stoppen door te hoge prolactine en pijnlijke borsten.
    Ook erg misselijk en geen eetlust..,
    Benieuwd wanneer over gaat. Ben nu dag 3 …

    Reageer
    #5

    Heb al motilium genomen maar werkt niets.. ellendig ben ik.
    Andere tips?
    Huisarts geef 1mg temesta om te slapen.

    Reageer
Reageer op: Stoppen sulpiride


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief