Ferritine te hoog

  • #1

    Goedemorgen,
    Er is bij een mri scan voor iets anders ook vastgesteld dat mijn alvleesklier atrofie vertoont (in zijn geheel) ik ben 39 jaar oud en arts gaf aan dat dit op mijn leeftijd niet zo hoort te zijn. Men heeft een uitgebreid bloedonderzoek gedaan welke helemaal normaal is behalve mijn ferritine gehalte is 570.
    Nu geeft mdl arts aan dat deze waarde niet echt van belang is omdat andere bloedwaarden goed zijn (transferinne en ijzer bijvoorbeeld). Ik heb al geruime tijd last van een pijn linksachter op mijn rug aan de onderste rib en net daar onder. Arts zegt dat die pijn niet door de alvleesklier komt. Heeft iemand een verklaring waarom mijn ferritine zo hoog kan zijn. In 2020 heb ik ook bloed laten prikken en toen was deze waarde 350.

    Mvg Jeffrey

    Reageer
    #2

    Er kunnen meerdere oorzaken voor zijn. Een infectie bijvoorbeeld of een leveraandoening. Dat was dus een vraag geweest voor de MDL arts.

    Reageer
    #3

    Ik heb de mdl arts hiernaar gevraagd maar die gaf aan dat de overige leverwaarden goed waren en dat alleen de ferritine waarde verhoogd geen “probleem “ was mbt de lever. Crp ontstekingwaarde was 1,4 en ook goed. Ze wilde er eigenlijk niet veel aandacht aan schenken verder. Bij een eerder bloedonderzoek 3 jaar geleden was 250 de bovengrens voor ferritine en bij deze uitslag stond 400 als normale bovengrens. Bij 400 als normaal is het natuurlijk wel wat verhoogd maar weer niet heel erg. Mdl arts wilde dus niets met die verhoogde waarde doen maar twijfel of ik nu wel of niet bij de huisarts te raden moet en bijvoorbeeld over paar weken /maanden weer bloedprikken. Als het immers infectie is dan moet de waarde weer lager zijn? Wat zou uw advies zijn in deze?

    Reageer
    #4

    Zou bijvoorbeeld een lichte mate van leververvetting het verhoogde ferritine kunnen verklaren? Ik heb bmi van 28.

    Reageer
    #5

    Overgewicht kan daar ook invloed op hebben

    Reageer
Reageer op: Ferritine te hoog


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief