Reumafactor 30

 • #1

  Nogmaals een poging dan hier. Komt er kort op neer dat ik al 2 jaar met tussenpozen aan het tobben ben met verschillende gewrichtsklachten en voetklachten waarvoor ik al bij verschillende specialisten en natuurlijk huisarts ben geweest met verschillende diagnoses van hielspoor (wat ik zeker weet dat het niet was) tot frozen shoulders (beiderzijds) tot spierreuma en nu pijn in linkerbeen van heup/lies tot knie (waar het volgens mij wel vandaan komt), enkel en ook weer onder mijn hak (andere voet als vorig jaar). Nu met de diagnose knie artrose.  Ontstekingswaarden zijn goed behalve de reumafactor die al meerdere keren 30 is. Echter daar wordt geen aandacht aan geschonken of ze weten het gewoon niet.

   

  Wat betekent een RF van 30 in combinatie met mijn klachten ?

  Reageer
  #2

  Je vraag is toch gelukt­čśë
  Ben je ook bij een reumatoloog geweest?
  Omdat ├ę├ęn van je diagnoses spierreuma was?
  Mijn huisarts heeft ooit gezegd dat de referentie waarde 20 tot 25 is,dus dan is 30 een lichte verhoging.
  Die van mij is ook altijd iets hoger dan "normaal", maar bij mij is dit wel normaal omdat ik in mijn rug,heupen en bekken artrose heb. En als die gewrichten geïrriteerd zijn,kan dat de ontstekingswaarden/RF verhogen. Zonder dat ik reuma heb.
  Wat het bij jou is, weet ik natuurlijk niet.
  Dat zou je met je arts,die je volledige dossier heeft,moeten bespreken.

  Reageer
  #3

  Ja bij de reumatoloog kreeg ik de diagnose spierreuma ook al vond hij ditzelf twijfelachtig. Ik bleek toch baat te hebben bij Prednison (die ik een half jaar ben blijven slikken). Tijdens de Prednison ging het goed maar daarna kwamen er langzaam toch weer klachten. Ondanks dat ik dit vertelde was ik volgens hem toch "genezen" en hoefde niet meer terug te komen. Een reumafactor heeft hij verder niet geprikt want dit voegde niets toe.
  De huisarts vond weer een RF van 30 nu een jaar later (geprikt omdat ik weer veel andere gewrichtsklachten heb)en vond dit wel afwijkend maar wist niet wat hij ermee moest doen. Daarom maar een injectie voor artrose. Ik vind het nogal vaag allemaal

  Reageer
  #4

  Wat voor injectie krijg je dan? Een corticosteroïde injectie?

  Reageer
  #5

  Ja klopt corticosteroïden injectie

  Reageer
Reageer op: Reumafactor 30
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief