last van neuropathie

 • #1

  Beste dokter.nl ik heb sinds een half jaar last van neuropathie, en het word langzaam steeds erger, ik heb 4 onderzoeken bij een neuroloog gehad, maar die kunnen niets vinden, nu heb ik 2 vragen, vraag 1 ik heb op dit moment het meeste last van mijn gehele linker been,hoe groot is de kans dat ik het ook in mijn rechter been krijg? en vraag 2, welke pijnstillers die niet verslavend zijn en die iets sterker zijn dan ibuprofen zou u aanbevelen? omdat ik volgende week naar de huisarts wil.

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Je bent op dit forum niet bij de of een dokter,even voor de duidelijkheid.
  Of je last van je andere been gaat krijgen,kan niemand je voorspellen.
  Medicatie tegen zenuwpijn zou ik me door de huisarts héél goed over laten voorlichten!
  Dat zijn over het algemeen medicijnen met erg nare bijwerkingen,die nog eens verslavend zijn ook. Je raakt er dus afhankelijk van en bent er steeds meer van nodig.
  En als je pech hebt,zijn de bijwerkingen erger dan de pijnklachten die je nu hebt.
  Je zou dan de combinatie ibuprofen of een andere nsaid samen met paracetamol kunnen proberen.
  Overleg dit met je huisarts, ivm een eventuele maagbeschermer!
  Ben je al eens bij een fysiotherapeut geweest om eens te laten onderzoeken of je klachten misschien door spieren die op zenuwen drukken veroorzaakt zouden kunnen worden?
  Dit wordt door neurologen vaak niet gezien,omdat het "te simpel" is.
  Je grote bilspier kan namelijk voor zenuwpijn in het been zorgen,als die op een zenuw drukt,maar een neuroloog kijkt vaak alleen naar wervels in de rug.
  Ook een vastzittend s.i. gewricht of een scheefstaand bekken kan voor zenuwpijn zorgen.

  Reageer
  #3

  Welke klachten van neuropathie heeft u? Verdoofd gevoel, stekende of brandende pijn bij aanraking? Schietende pijn vanuit de bil/rug? Gevoel op watten te lopen? Enz..

  Maar even: als er niets gevonden is, is het toch geen neuropathie? 🤔 En dan is het ook niet logisch dat het overgaat naar een ander been? Want waarom?

  Qua pijnstillers geen ander bericht dan hiervoor: medicatie voor neuropathie geeft heel veel bijwerkingen en is flink verslavend. Vaak erger dan de kwaal en naar mijn mening alleen voor nood.

  Reageer
  #4

  Bedankt voor het snelle antwoord, dus als ik het goed begrijp dan zijn de zwaardere pijnstillers allemaal verslavend, corigeer me maar als ik het mis heb, ik loop overigens al 6 weken bij de fysio maar die kijkt niet naar mijn rug, ik heb in het ziekenhuis een lumbaal punctie gehad, en toen lukte het pas na 5 keer prikken om wat vocht uit mijn rug te krijgen, omdat volgens de neuroloog mijn rug werfels wat scheef stonden. ik heb op dit moment vooral veel pijn vanaf onder in mijn rug dat uitstraald naar mijn linker been vooral als ik in bed lig, als ik heel eerlijk ben weet ik op dit moment niet meer wat ik moet doen, omdat ik via de huisarts geen verslavende pijnstillers wil, omdat je dan noch verder van huis bent. of is de huisarts mischien noch nuttig om met hem even te praten? omdat mijn linker onderbeen bijna geen kracht meer heeft, als ik avonds in bed ga dan moet ik mijn linker been met 2 handen optillen anders krijg ik mijn been niet in bed, en ik loop noch bij indigo ggz, voor een angststoornis, dat kan er ook noch wel bij, sorry voor het lange epistel, groet,leon.

  Reageer
  #5

  ik heb wel degelijk neuropathie, ik heb in mijn linker been , vooral mijn ondervoet een gevoel dat ik op watten loop, en de rest van mijn been een verdoofd gevoel, en mijn rechter been alleen mijn tenen , alsof ze in brand staan zo erg, en mijn rechterhand een vinger een verdoofd gevoel.

  Reageer
  #6

  Hoi,

  Je kunt altijd even met huisarts overleggen over wat je wel aan pijnstillers gebruiken kunt.
  Bijvoorbeeld de combinatie van een nsaid samen met paracetamol.

  En ik zou naar een andere fysiotherapeut gaan,die wel naar je rug kijkt! Zeker als de neuroloog zelf aangeeft dat je wervels scheef staan!

  Zijn je klachten na de punctie erger geworden? In dat geval zou ik ook naar een ander neuroloog gaan en laten checken of er geen lek in een tussenwervelschijf is ontstaan bij het aanprikken.
  Ook deze mogelijkheid zou ik met zowel huisarts als fysiotherapeut bespreken

  Reageer
  #7

  Als reactie op jou volgende bericht:

  Heeft de huisarts bloed geprikt?

  Om o.a. je B12 en bloedsuiker te controleren?

  Reageer
  #8

  mijn bloed is volledig gecontroleerd door de neuroloog, ik moest 2 weken wachten op de uitslag, en dat was allemaal goed, de andere vraag of ik eventueel naar een ander neuroloog moet vind ik spannend omdat ik niet weer zoon lumbaalpunctie wil omdat dat zeer pijnlijk is, ik ga vandaag noch mijn eigen neuroloog bellen of dat wel goed is dat ik vooral in bed zo veel pijn heb, leon.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik kon de neuroloog niet bereiken, maar ik ga morgen naar de huisarts voor de zekerheid, kijken of die noch wat voor me kan doen, u hoort morgen verder van me, als ik het niet vergeet.

  Reageer
  #10

  Ik zou in jou geval vragen of de huisarts met de neuroloog kan regelen dat je een mri van je rug krijgt. Want ik vraag me af wat een lumbaalpunctie voor toegevoegde waarde heeft bij neuropatische klachten.

   

  Reageer
  #11

  Dat klinken inderdaad als forse neuropathische problemen. Maar voor een deel dan ook van een hernia/stenose?

  Als je daadwerkelijk ook krachtverlies in het been hebt, zou ik niet wachten maar zsm contact met huisarts opnemen, zodat zsm een mri kan worden gemaakt.

  Reageer
  #12

  mri scan heb ik ook al gehad en daar kwam niets uit.

  Reageer
  #13

  En een emg? I.v.m. het krachtverlies?

  Reageer
  #14

  Ja. Emg, doen!

  Reageer
  #15

  heb ik ook gehad daar kwam ook niets uit, wel vond ik een pijnlijk onderzoek, ik heb 4 onderzoeken gehad mri, voledig bloedonderzoek,functie onderzoek, en de lumbaal punctie en dat was allemaal goed in zo verre dat ze niets hebben kunnen vinden, wel zij de neuroloog tegen mij dat ik bij de 50% mensen zit waar  bij ze niets aan de neuropathie kunnen doen, en ik ben aangemeld bij het umc utrecht ziekenhuis om een paar keer per jaar via de e mail een vragenlijst in te vullen, ik doe tegenwoordig alles met de taxie omdat ik ook af en toe draaierig ben, en ik geen auto heb.

  Reageer
Reageer op: last van neuropathie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief