PDS? Parasiet? Help!

 • #1

  Ik ben een beetje ten einde raad en ben he-le-maal klaar met huisartsen.

  6 jaar geleden ben ik gediagnostiseerd met Prikkelbaar Darm Syndroom, zonder onderzoek. Ik kwam met klachten, hij zei "oh dat is PDS" en vervolgens ben ik naar huis gestuurd met het FODMAP dieet en het advies dat de rest van mijn leven te volgen.

  Dat heb ik dus gedaan, ZES jaar lang zonder herintroductie (want dat werd mij niet verteld). De klachten waren voor een lange periode weg, maar sinds een half jaar zijn ze er weer, ondanks dat ik het FODMAP dieet keurig volg.

  Een paar jaar verder en een nieuwe huisarts, heb ik op aandringen een onderzoek gekregen. Alle bloedwaardes zijn in orde, ik heb geen glutenallergie en.... er is de parasiet "Dientamoeba Fragilis" gevonden. Maar nu...

  De huisarts zei "dit heeft niets te maken met je PDS hoor, het is puur toeval dat we dit vinden" en ik ben vervolgens naar huis gestuurd met een antibioticakuur. Toeval? Ik ben hier toch op getest vanwege mijn klachten? En waarom nu een medicijn wat juist slecht is voor je darmen?

  Alles in mijn lijf schreeuwt dat ik geen kuur moet nemen en omdat dit slechts een milde kuur is, ik bang ben dat het geen effect gaat hebben. Ik loop hier namelijk al 6 jaar lang mee.

  Heeft iemand hier ervaring mee en een oplossing gevonden? Ik sta ook open voor orthomoleculaire artsen. Ik ben er klaar mee, ik wil gewoon weer lekker leven zonder vermoeidheid en altijd pijn.

  Reageer
  #2

  Het zou kunnen dat je de parasiet dan toch al langer hebt. En als die is vastgesteld, is het raadzaam om toch die kuur te gebruiken. Anders gaat dat "beestje" dus niet dood en kom je ook niet van de klachten af.

  Reageer
  #3

  Op alternatief gebied zul je zelf je weg moeten zoeken. Ben zelf bij een natuurgenezer die test via electroacupunctuur. Krijg onder andere homeopathische korrels en celzouten. Kwam daarnaast nog uit bij een energetisch middel voor een bepaalde belasting van legionella van DNH research. Kan voor jou weer wat anders zijn. Als je je gevoel volgt, kom je eerder uit bij de juiste therapeut en middelen.

  Reageer
  #4

  Hoe lang kan een parasiet er blijven zitten dan? Kan dat echt al 6 jaar lang zijn?

  Reageer
  #5

  Als er niets tegen wordt gedaan kan dat lang duren

  Reageer
Reageer op: PDS? Parasiet? Help!
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief