Bijholteonsteking en verkoudheid. Verkoudheid verdwijnt niet na bijna 5 weken.

 • #1

  Goedemiddag,

  Ik heb 4,5 week terug een bijholte-ontsteking opgelopen. Dit uitte zich in een gezwollen linker ooglid met hoofdpijn aan de linkerzijde en tranen uit 1 oog aan de linkerzijde. Na 2 dagen verdween de zwelling en stopte het tranen. Na 4 dagen verplaatste de hoofdpijn zich van 1 zijde naar het gehele voorhoofd. Dit hield ongeveer een week aan met hevige hoofdpijn welke erger werd bij voorover leunen en druk op het gezicht. In deze week had ik ook koorts. Na 10/11 dagen was de hoofdpijn veelal verdwenen. Ik had ook geen koorts meer.

  Ik bleef echter last houden van verkoudheid met verstopte neus. De eerste week heb ik een neusspray gebruikt met xylometazoline, daarna overgestapt op een neusspray met een zoutoplossing. Ik spoel ook dagelijks 2 keer met een Rhinohorn (neusdouche - lauw kraanwater + zeezout)

  Na 4 weken nog steeds geen vermindering en ben ik naar de huisarts geweest welke een CRP (onstekingswaarde) test heeft afgenomen. Er was verhoging, maar binnen de marge. Een aantal dagen weer naar de huisarts voor nog een CRP test ter controle, en nu was de waarde onder de 2. "verdwijnt vanzelf" werd er gezegd.

  Toch zit het mij niet lekker, want de verkoudheid blijft aan (nu al bijna 5 weken), en ik krijg soms weer last van (lichte) hoofdpijn aan de linkerzijde en reuk/smaak-vermogen is ook met de dag verschillend. De ene dag ruik en proef ik amper wat, de ander wat meer. Daarnaast is mijn mucus geelgroen tot donkergroen van kleur, en 's ochtends erg taai. Ik heb ook minder energie dan ik gewend ben en voel mij aldoor vermoeid.

  Zijn er nog andere diagnostische testen mogelijk? Zou er iets kunnen zijn wat zich niet laat diagnosticeren d.m.v. een CRP test? Een onontdekte allergie bijvoorbeeld?

  Graag wat inzicht gevraagd in de vervolgstappen die ik zou kunnen nemen.

  Alvast bedankt.

  Leeftijd: 33

  Geslacht: Man

   

  Reageer
  #2

  Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de KNO arts

  Reageer
Reageer op: Bijholteonsteking en verkoudheid. Verkoudheid verdwijnt niet na bijna 5 weken.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief