hoge bloeddruk

 • #1

  sinds paar dagen last van kort van adem waarschijnlijk door de hitte of  stress kom net van dokter en had 16/9 van bloeddruk de dokter deed een electro cardiogram en alles leek in orde maar ik neem al 10 jaar barnadipine en bisoprolol.Doch bij het aankomen thuis heb ik nog eens bloeddruk nagekeken en had 106/66 dus veel lager dan bij dokter vreemd maar toch blijf ik nog kort van adem?

  Reactie
  #2

  Je bloeddruk wisselt de hele dag door. maar het verschil is wel erg groot. vraag is of je bloeddrukmeter thuis wel goed is.. dat je kort van adem bent komt niet van de bloeddruk overigens. drink je wel genoeg water? 2,5 liter oer dag met deze temperaturen?

  Reactie
  #3

  ja hij is goed maar volgens mij last van de warmte en stress en daarom misschien zo hoog ik probeer verl te drinken

  Reactie
  #4

  ook misschien mijn te hoge hartslag dat mij kort van adem maakt?

  Reactie
  #5

  Medicijnen doen niets aan oorzaken dus kan je bloeddruk nog van alles doen. Daarbij werken bètablokkers en calciumblokkers remmend op de aanmaak van melatonine en zorgen ze voor tekorten aan diverse vitaminen en mineralen, waaronder Q10 en zink, wat ook ontregelend kan werken en zeker op de langere termijn klachten kan geven. Wat aanvulling van stofjes zou iets kunnen schelen.

  Reactie
  #6

  Bedoel je dat ik aan vitamines ontbreek heb precies last aan de rechterlong waar ik moeite op adem kan komen toch heb ik nog deze namiddag 2 keer mijn bloeddruk genomen en  inderdaad 106/66 dus veel minder als deze morgen bij de dokter raar maar waar.

  Reactie
  #7

  106/66 is geen hoge maar een lage bloeddruk.
  120/80 is normaal en als je wat ouder bent mag dat wel wat hoger zijn.
  Dat medicijnen niets aan oorzaken doen is complete onzin. De meeste medicijnen doen wel wat aan de oorzaak. Pijnstillers doen meestal niets aan de oorzaak.
  U slikt een bètablokker en een bloeddrukverlager. U mag daarbij geen grapefruit(sap) gebruiken. De hoge temperatuur i.c.m. de hoge luchtvochtigheid van vandaag maakt u kortademig. Ik als zwaar hartpatient heb daar ook last van. Ik kan u alleen maar aanraden in overleg met uw arts de bisoprolol en barnadipine af te bouwen als dat in uw situatie mogelijk is. Daarvan zal uw hartslag en bloeddruk wat omhoog gaan, maar dat hoeft niet erg te zijn als het gecontroleerd gebeurt.

  Reactie
  #8

  Sinds gisteren na de dokter heb ik zeker 5x mijn bloeddruk gekomen en blijf tussen 106/115 op 66/70 hebben.Heb wel heel de tijd wel pijn aan de rug of voel een opgeblazen maag en soms kort van adem vind het raar.Alhoewel de dokter gisteren een echo gedaan heeft en niks heeft gevonden ??

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: hoge bloeddruk
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief