nut medische keurinegn

  • #1

    Sinds een par jaar woon ik weer in Nederland. In de USA word je voor een aantal zaken medisch gekeurd. Je kan pas op een school worden ingeschreven als je gekeurd bent en tegen besmettelijk ziektes gevaccineerd bent. Zelfs voor sport op school moet je jaarlijks nar de dokter.

    In Nederland is dat allemaal afgeschaft. De enige keer dat ik hier naar de bedrijfsarts moest was voor een nulmeting. Dat was vrijwillig, maar inhoudelijk was het wel een soort medische keuring.

    Zijn die keuringen nu wel of niet nuttig ?  Ikzelf ga nu vrijwillig naar de sportkeuring,

    Reageer
    #2

    Dat die medische keuringen verplicht zijn in de USA hangt waarschijnlijk samen met aansprakelijkheid voor het geval er problemen ontstaan. In Nederland is iedereen verplicht medisch verzekerd en zal een instelling dus ook niet snel voor hoge medische kosten aansprakelijk worden gesteld.
    Kortom, het gaat niet zozeer om jouw gezondheid, maar om wie voor de kosten moet opdraaien als jij een medisch probleem krijgt. In Nederland is dat je eigen (verplichte) ziektekostenverzekering.

    Reageer
    #3

    Het kan natuurlijk dat aansprakelijkheid een grote rol speelt. Dat zal zeker het geval zijn als het gaat om sportbeoefening op school of  een vereniging. Ook bij het afsluiten van verzekeringen zijn er natuurlijk commerciële belangen. Er worden door die keuringen  echter ook vroegtijdig allerlei kwalen en afwijkingen ontdekt die anders pas veel later aan het licht zouden komen.

    Dat kan van alles zijn. Onschuldig ogende plekken kunnen beginnende huidkanker zijn, bij huidplooimetingen kan blijken dat je te weinig of juist te veel vet hebt, op het blote oog onzichtbare breuken ( o.a. liezen en navel ) et cetera. Voor een aantal zaken kunnen keuringen dus wel degelijk enig nut hebben, denk ik.

     

     

    Reageer
    #4

    In Nederland worden ook wel keuringen aangeboden, maar meestal alleen voor risicogroepen.
    Ook ouderen worden voor verschillende onderzoeken uitgenodigd.

    Reageer
Reageer op: nut medische keurinegn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief