Brain zaps en meer wtf is er mis met me

  • #1

    Hey.

    Info over mij:
    Ik ben een meisje van 17 jaar, 47 kg, 160 cm Ga eindexamen havo doen.

    Ik heb nu sinds een maand best wel veel klachten en maak me er erg veel zorgen om.

    Het begon allemaal met een (waarschijnlijke) angst/hyperventilatie aanval. Ik kreeg erge pijn in mijn hart pijn in mn arm. Ook ging mijn hart heel snel en voelde het alsof er allemaal bloedvaten in mn hersens knapte. Heel erg eng, heb de hele nacht liggen huilen en trillen. Naar de huisarts geweest en oxazepam gekregen voor als ik zon aanval had, hielp opzich wel een beetje.

    Heb dit toen een paar keer gehad, na een tijdje kreeg ik ook klachten 'in het dagelijkse leven' dus als ik niet zon aanval had. Die klachten zijn extreme hoofdpijn voor een aantal dagen, keelpijn, hele harde oorsuizen, vergeetachtig, steken/krampen in hart, vermoeidheid, geen honger en misselijkheid.
    Ook heb ik soms als ik in bed lig last van een stroomschok achtig iets door mijn hele lichaam wat een tijdje blijft hangen. Dan kan ik niet bewegen. Heel erg eng, doet ook een beetje pijn. Duurt meestal paar seconde maar is heel naar. Na een week kreeg ik hetzelfde maar dan in mijn hersenen, echt heel erg eng. Het voelt dan alsof er stroom in je hersens zit. Als een soort van kortsluiting ofzo, als ik dit heb dan kan ik niet bewegen en kan ik niks zeggen, ik ben dan als het ware verlamd. Hiervoor al naar 4 huisartsen geweest, allemaal geen idee wat het is.

    Nu heb ik ook nog sinds 3 weken een ander soort angstaanvallen, bang om grk te worden of in ern psychose te komen.

    Sinds ander halve week heb ik ook soms last van mijn rechter arm. Het is een hele vreemde pijn. Maar doet wel veel pijn. Het voelt mijn arm van binnen hrel heet is maar ook weer ijskoud tegelijk. In combinatie met een soort van prikkelingen. Het voelt ook een beetje alof ik mijn hele arm heel erg heb verbrand vsn de zon en dan die plek aanraak ofzo maar dan allemaal van binnen. Oom heb ik minder tot geen gevoel in mijn rechter arm als ik dit heb, de oxazepam helpt hier niet tegen. Meestal breidt de angst voor de pijn in mijn arm ook weer uit tot een angstaanval met steken in mijn hart.

    Verder heb ik af en toe last van 44n soort van derealisatie. Dan is iemand tegen me aan het praten maar het lukt me dan nuet om dat binnrn te krijgen of om normaal te doen. Ik heb het gevoel dat ik dsn alleen nig maar kan staren en heel kortaf antwoord kan geven op een toonloos manier dus alleen maar ja of nee of uhuh kunnen zeggen. Als ik dan dat staren heb zie ik ook een soort van wazige donkere vlekken voor me.

    Oh en ik heb soms ern soort van drukkend gevoel op mijn voorhoofd bij mijn wenkbrauwen/ ogem en heb dsn het gevoel dat mijn ogen weg willen draaien ofzoiets.

    Verder voel/zie ik soms mijn hart kloppen in mijn buik, gaat mijn hartslag een stuk sneller als ik inadem en heb ik soms minuscule spastische schokjes als ik probeer te slapen maar volgens mij is dat allemaal redelijk normaal

    Volgens mij is dit alles wel zon beetje.

    Kan iemand me helpen? Als je iets over 1 van deze klachten al weet is het een enorme hulp. Groetjes Lola

    Reageer
    #2

    Dit zijn toch echt klachten van angstaanvallen en hyperventilatie.

    In onderstaande link kun je de klachten beslist terugvinden. Ik denk het goed om terug te gaan naar de huisarts. Je zou hierover met een psycholoog moeten praten.

    http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

    doe ook eens de test op:

    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    https://www.dokter.nl/zelftesten/angststoornistest/

    Reageer
    #3

    Dag Lola
    4,5 jaar na datum lees ik uw bericht en kan me volledig vinden in je klachten! Sukkel er zelf al even mee. Kan je mss zeggen hoe het verder gelopen is en wat de uitkomst is geweest van dit alles?
    Met veel dank voor uw reactie,
    Warme groet
    Seels

    Reageer
    #4

    Heb er ook last vab. Precies bovenstaande. Seels inmiddels al antwoord?

    Reageer
    #5

    @Seels en @Siep. Oorzaken kunnen per persoon verschillen. Denk wel aan factoren als voedingspatroon, tekorten aan voedingsstoffen, ontregelde hormoonhuishouding enz. Een orthomoleculair therapeut kan verder kijken naar hele gezondheidssituatie. Op alternatief gebied zijn ook testmethoden, om te kijken wat jouw lichaam nodig heeft aan stofjes of bijvoorbeeld behandelingen.

    Reageer
    #6

    Heel herkenbaar.

    Ik leef al jaren met heel veel spanning wegen oorzaken waar ik zelf (nog) niets mee kan,maar die wel bij mij terecht komen. Slik al heel lang venlafaxine. Nu komen er met regelmaat ,uit het niets,elektrische schokken in mijn hoofd ,wat ik een heel eng gevoel vind. Ik heb ze plm. Een maand of 5 geleden voor het eerst ervaren ,na een onverwachte ,zeer angstige en verdrietige mededeling. Soms blijft het weken weg en uit het niets kan het me weer dagen kwellen. Eerst dacht ik dat het van alle stress kwam,maar,ik las dat je er dan juist bij rust/slaap last van hebt,terwijl het bij mij juist erger wordt als ik mijn hoofd beweeg en vooral als ik ga lopen.
    Kan dit alleen door stress komen ,of zijn het de anti depressiva ? Dat stress heel veel met een mens kan doen ,heb ik al vaak ervaren ,maar deze enge prikkels kende ik nog niet en maken me angstig. Aan mensen die regelmatig last hebben van hyperventilatie zou ik yoga aan willen raden ,dat heeft mij enorm geholpen. Ook vaak neurien houdtde ademhaling ‘netjes’ ,voor de rest raad ik iedereen met stress aan ,om het te accepteren dat ,of zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor de dingen waar je stress van krijgt. Absoluut niet makkelijk,weet ik uit ervaring en kom je er helemaal niet uit,zoek goede hulp! Succes!.

    Reageer
    #7

    @Pien, Medicijnen halen een kunstmatige trucje uit met je lichaam. Ze knoeien wat met je serotonine, waardoor ook minder melatonine aangemaakt wordt en medicijnen zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. Ook werken antidepressiva ontregelend op je schildklierhormonen. Medicijnen doen ook niets aan oorzaken.
    Vroeger in twee periodes medicijnen geslikt. Rond m'n 19e, 20e een AD en voelde ook schokken. Niet zo heel lang geslikt. Later als twintiger allerlei medicijnen, waaronder antidepressiva. Na stoppen met alle medicijnen wat aan m'n gezondheid gaan doen. Voel me tegenwoordig ook beter dan destijds met die zooi. Vaak is een deel van de klachten lichamelijk van oorsprong dus onder andere voedingspatroon. Gebruik van voedingssupplementen kan het ondersteunen. Ook belangrijk om met het emotionele stuk om te leren gaan dus altijd goed naar je lichaam luisteren.

    Reageer
    #8

    Hallo ik wilde even reageren op Pien , ik herken deze symptomen omdat ik zelf venlafaxine 15 jaar heb gebruikt, 225 mg, meestal komt het voort uit onttrekking van venlafaxine, waarschijnlijk ben je een dosis vergeten of iets dergelijks. Ik ben gestopt met deze ellendige rommel door het zelf af te bouwen en na 15 maanden is dit gelukt, overigens ook met vaak brainzaps etc..maar ik ben zo blij dat het me gelukt is en Catootje heeft ook gelijk dat je lichaam het je vertelt, doe hier mee wat je wilt natuurlijk, succes !

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Brain zaps en meer wtf is er mis met me


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief