bal/verdikking na operatie

 • #1

  hallo heb vraagje misschien dat iemand meer ervan weet,ik ben aan me blindedarm geopereerd nu al 6 weken geleden maar er blijft een verdikking/bal boven me litteken zitten ben bij huisarts geweest die dacht breuk was heb echo gehad geen breuk,je zag een zwarte vlek op echo scherm,dus zeggen ze dat het wondvocht is of vet,heb er wel last van is gevoelig en word naar mijn idee niet minder ze zeggen dat het vanzelf weg moet gaan zoja hoe lang gaat dat duren dan en wat als het niet weggaat?wat ikzelf ook niet denk,en als het niet weggaat kan er dan niks mis gaan met wondvocht in je lichaam zoals een abces vormen of tumor?ik had arts gevraagd of ze dan punctie doen om te kijken wat het eigenlijk is of om dat vocht gewoon eruit te zuigen zei hij weer nee gaat vanzelf over,maar daar geloof ik niet zo in hoelang moet ik dit nog aankijken voordat het weg gaat?

  Reactie
  #2

  Beetje vreemde situatie. Is het al lang geleden? En wordt het nu al wel minder?

  Reactie
  #3

  Hai moniek, probeer een tijdje geduld te hebben. Je bent gerust gesteld door de chirurg. Die zegt dat het niet iets is om je zorgen over te maken.

  Reactie
  #4

  Aanvullend onderzoek echo geen bijzonderheden.
  Wondvocht trekt als het goed is in de loop van weken weg. Als het langer duurt, ga dan even terug naar de chirurg. Wondvocht is verder onschadelijk dus je hoeft je geen zorgen te maken op een tumor doordat je nu een bubbeltje op je buik hebt.

  Reactie
  #5

  bedankt voor julie reacties,het zit er nog ga vandaag bij huisarts vragen hoelang ik dit nog moet blijven voelen,het is knap vervelend me huid voelt branderig aan en afen toe steken erbij,en me ontlasting is ook niet wat het hoort te zijn ga vaak 3 dagen niet en dan is het dun als ik wel kan misschien dat het er mee te maken heeft geen idee kan altijd ff vragen maak me verder geen zorgen meer maar is gewoon vervelend als er zolang iets zit wat er eigenlijk niet hoort en als je s,morgens opstaat is het echt hard is nu al 8 weken geleden dus hoop gauw weg gaat nu die verdikking ik hou jullie wel op de hoogte gr.

  Reactie
  #6

  Verstandig om even naar de huisarts te gaan als je onzeker bent of twijfelt of het wel goed gaat. Ik ben benieuwd wat de huisarts zei.

  Reactie
  #7

  ben ik weer huisarts geweest maar ben vergeten te vragen over me ontlasting dat hou ik nog wel in de gaten kan altijd nog terug en verder zei huisarts ook weer dat wel eens ff kan duren dat er littekenweefsel zit en wondvocht kan wel 6maanden duren zei hij voordat het weggaat dus tja meer kan ik niet doen als afwachten voelde rustig aan zei dokter dus dacht niet aan een abces kortom we houden het in de gaten en hoop gauw weggaat heb er ondertussen wel genoeg van dat rot gevoel naast navel enzo.

  Reactie
  #8

  Tja, dan zit er dus niets anders op dan geduld te hebben, en gezond te leven en eten en drinken zodat je lichaam in de meest optimale conditie komt om te herstellen van toch een best ingrijpende ingreep.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb hetzelfde probleem. Ben ongeveer 8 maanden geleden geholpen aan blinde darmontsteking. Na 2 dagen infectie gehad en een week ziekenhuis gelegen. De infectie trok niet snel weg. De wond is redelijk netjes geheeld, maar wel goed zichtbaar. Hij jeukt nu nog regelmatig!! Boven de wond zit een verdikking. Mijn buik is rechts dikker dan links. Ik lees hier dezelfde klachten. Wil hier toch eens mee naar de huisarts. Heb ook al gehoord dat het een "wondbreuk" is.
  Weet niet of dit nog wegtrekt, gezien de tijd die verstreken is.

  Reactie
  #10

  Hallo allemaal, ik heb 3 en een halve week geleden operatie gehad aan mijn geknapte blinde darm, groot litteken, maar op 1 plaats is er een grote verdikking, maar verder ben ik niet. Voor het wondvocht ben ik naar de arts geweest, maar het was helder, ''gezond'' wondvocht. Dus ik moet ook gewoon wachten tot het wegtrekt? Onder de douche is het pijnlijk vanwege het warme water, verder lekt het ook een beetje bloed mee. Zijn er een paar slimmen onder ons die hier raad mee weten? Alvast bedankt, ik maak me namelijk zorgen!

  Reactie
  #11

  Ik ben voor 1,5 week terug geopereerd aan mijn blinde darm. Ik heb net als jullie een verdikking boven het litteken en het voelt alsof er een "bal" onder zit. Hierdoor valt het litteken een stukje terug en is het meer een diepliggende spleet.. Niet mooi dus! Ik wordt ook misselijk bij enige inspanning.

  Morgen op controle en ben benieuwd wat ze er van zeggen!

  Firefly

  Reactie
  #12

  Hallo Allemaal,

  Ik ben op mijn vierde levensjaar aan een buikvliesontsteking geopereerd. Slechte operatie bleek later, want het litteken was wel 2 cm breed en er zat nog veel wondvocht vast. 14 jaar later (vorig jaar) heb ik door de plastische chirurg de boel "een beetje laten opknappen" zegmaar. Helaas bleek dit ook niet goed geworden te zijn, het litteken is maar ietjes smaller geworden (nog steeds 1 cm breed) en de bulten van het wondvocht zijn nog precies het zelfde. De plastische chirurg zei simpelweg dat dat niet zijn schuld was, en daar hield het op. Nu alles weer "als normaal" is, ben ik aan het overwegen een soort liposucitie/punctie te doen om in elk geval de bulten wondvocht weg te halen..
  enige informatie? hulp?

  Bij mij was het in elk geval niet genezen naarmate de tijd verstreek. 18 jaar lijkt me toch wel voldoende tijd om dit te bevestigen.

  Reactie
  #13

  Wat een nare situatie. Blijkbaar is het liiteken meegegroeid. Littekenweefsel is stug en weinig soepel en vernieuwt niet zo snel als gewone huid.
  Mijn suggestie zou zijn een verwijzing naar een goede chirurg te vragen, bijvoorbeeld in Utrecht. Zie: http://www.diakonessenhuis.nl/smartsite.dws?id=1963&ch=DEF&Section=2&Spec=925
  Waar woon je?

  Reactie
  #14

  Lees ook:

  Wondbreuk
  http://www.dokter.nl/forum/Operaties/173004-wondbreuk.html

  Na wondbreuk operatie ongeval gehad
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/187569-Na-wondbreuk-operatie-een-ongeval-gehad.html

  Wondbreuk
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/53735-wondbreuk.html

  Wondbreuk galoperatie
  http://www.dokter.nl/forum/Alcohol-drugs-roken/37979-wondbreuk.html

  Wondbreuk
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/39486-wondbreuk.html

  Reactie
  #15

  ik ben anderhalf jaar geleden geopereerd en heb nog steeds een behoorlijke bult boven het litteken
  er is mij wel eens gevraagd of ik een stoma heb asjemenou

  Reactie
Reageer op: bal/verdikking na operatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief