Endoscopische hernia operatie of laserbehandeling

 • #1

  In april 2007 heb ik een hernia operatie gehad. (Nadat ik al 2 jaar met klachten liep, is de concludie getrokken dat bij de hernia niet vanzelf over zou gaan en werd tot operatie besloten). In het begin verliep het herstel heel voorspoedig, maar na een half jaar kreeg ik weer klachten. En inmiddels is een recidief hernia geconstateerd. Ik moet dus weer onder het mes en ben me aan het oriënteren op de verschillende mogelijkheden en operatie-methodes. Ik stuit op "aantrekkelijke" methodes als endoscopische operatie en laserherniabehandeling. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik kan er namelijk nauwelijks iets over vinden behalve uiteraard op de websites van de klinieken/ziekenhuizen waar deze behandelingen worden uitgevoerd, maar ik ben op zoek naar objectieve ervaringen/resultaten.

  Reactie
  #2

  Volg in deze altijd het advies van uw huisarts. Deze is het best geïnformeerd over uw gezondheids situatie en kent als poortwachter de juiste specialismen die voor u de beste zijn.
  Laat u niet verleiden tot commerciële aanbiedingen. Op uw gezondheid zit geen garantie.

  Reactie
  #3

  Je kunt ook je zorgverzekeraar bellen en vragen wat hun standpunt is. Als je deze operatie zelf moet betalen bij zo`n instituut ben je een boel geld kwijt, het is niet goedkoop.

  Reactie
  #4

  Patiënten herstellen van een hernia in de onderrug als zij volgens de standaardmethode zijn geopereerd dan met een laparoscopie. Dat concludeert Mark Arts, onderzoeker van het Leids Universitair Medisch Centrum en het MCH. Het onderzoek wordt deze week in The Journal of the American Medical Association gepubliceerd.

  Reactie
  #5

  Hernia operatie:
  http://www.dokter.nl/forum/Operaties/173031-hernia-operatie.html

  Reactie
  #6

  Ik heb nu bijna een jaar geleden een hernia operatie gehad.
  Sindsdien heb ik last van een doof tintelend gevoel in mijn rechter voet.
  Weet iemand hoe ik hier afkom?

  Reactie
  #7

  http://www.youtube.com/watch?v=FeCc26nTxT8

  Reactie
  #8

  Nou mijn ervaring is echt anders,dan wat Anke beweert over het ZKhuis inLeidschendam. Ben2jr geleden daar door dr.arts geopereerd, en het is tot de dag van vandaag nooit meer goed gekomen Ik verga van de pijn.Ook hebben ze tijdens de operatie een zenuw geraakt.Pas toen ik na de o.p op de po stoel wilde plasen,ondekte ik dat ik door mijn been en heup zakte.Vreemd dat je er opzo een manier er achter moet komen.Hij heeft niet eens sorry gezegd.Het enigste wat hij kon zeggen is dat er in de folder staat dat er complicaties kunnen optreden.De verplegen heeft er ook geen aandacht aan besteed.Nou ik had echt geen tranen genoeg.Ben met een rolator naar huis gegaan.Ik heb zoveel pijn nu,,en dat al vanaf 2006.Leef per dag

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Endoscopische hernia operatie of laserbehandeling
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief