Hoge bloeddruk

  • #1

    Hallo allemaal,

    Normaal schrijf ik nooit iets en kijk ik niet op internet. Maar ik trek eens de stoute schoenen aan en vraag om tips en tricks om mijn bloeddruk te verlagen. Dit jaar is erbij mij een cholesteatoom ontdekt in mijn oor. Hier zou ik ook aan geopereerd worden in juni j.l. Eenmaal aangekomen om de operatie door te nemen bleek dat ik een veels te hoge bloeddruk heb. 180/110. Hiervan ben ik enorm geschrokken en sindsdien voel ik mij ook enorm slecht. Nu slik ik diverse pillen om mijn bloeddruk te verlagen. Maar mijn bloeddruk blijft hoog. Hierdoor is mijn operatie al tweemaal uitgesteld. Ik ben eerlijk en heb ook niet echt gezond geleefd, roken en alcohol. Nu ben ik 3 weken gestopt met roken en drink bijna nooit meer alcohol. Ook heb ik mijn voeding aangespast en zorg ervoor dat nauwelijks zout binnen krijg. Mijn bloeedruk is nog steeds te hoog 145/110. Stress is denk ik ook een oorzaak bij mij voor een verhoogde bloedruk en praat hierover dan ook met bekwaamde mensen. Nu staat mijn operatie gepland voor 5 dec. (Klinkt raar maar hoop geen pakjesavond voor mij). Heeft iemand suggesties zodat ik mijn bloeddruk kan verlagen? Slik ondertussen al diverse pillen elke ochtend.

    Reageer
    #2

    Je doet er eigenlijk al van alles aan. De vraag is of je er zelf nog iets aan kunt doen. Het is toch afhankelijk van de oorzaak.  Drink je wel genoeg water?

    Reageer
    #3

    Op sites als natuurdiëtisten.nl en optimalegezondheid.com vind je de nodige tips voor een betere gezondheid. Stoppen met roken en drinken is goed. Nog beter is  het om je lichaam te helpen herstellen door ontgifting (roken geeft cadmiumbelasting) en zorgen voor de juiste voeding en voedingsstoffen. Zo is het belangrijk om insulineresistentie aan te pakken door te zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende (oplosbare) vezels bij elk eetmoment.

    Zout is op zich niet verkeerd maar zorg voor zeezout of himalayazout en ook met mate. Wel ook zorgen voor voldoende jodium.

    Denk ook aan extra stoffen als  magnesium, zink, selenium, vitamine A tm K, Q10, carnitine, alfa liponzuur en omega 3, gammalinoleenzuur en misschien nog andere stoffen. Goed voor je hele gezondheid zorgen kan schelen in  heel veel klachten. Weet niet of het probleem dat je hebt zonder operatie aangepakt zou kunnen worden.

    Ook zijn er wel natuurlijke middelen als kruiden en groentes die de bloeddruk gunstig kunnen beïnvloeden. Zo schijnt bietensap gunstig te kunnen zijn.

    Denk wel ook aan de emotionele achtergrond van lichamelijke ziektes.

    Reageer
Reageer op: Hoge bloeddruk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief