Klachten verklevingen? Na keizersnede

  • #1
    • 5 jaar geleden ben ik bevallen door middel van een spoedkeizersnede. Wondgenezing ging ook niet helemaal goed is wat ontstoken geweest. Sindsdien heb ik last van rugklachten. Het laatste jaar worden de klachten erger. Na diverse onderzoeken en MRI scan nog steeds geen oorzaak gevonden. Het begint nu ook pijn te doen in de liezen en ter hoogte van de blaas als je daar drukt. Ook als ik ga zitten heb ik het idee dat alles daar onder in de buik gevoelig is. Aangezien er steeds naar mijn rug wordt gekeken en niet verder vraag ik mij af wie er last heeft van verklevingen in de buik na een operatie? Ik heb aan de revalidatiearts gevraagd of ik geen last kon hebben van verklevingen maar dit vond zij nogal ver gezocht terwijl ik op internet lees dat verklevingen best rugpijnklachten kan geven.

    Reageer
    #2

    Ik weet niet of het verklevingen zijn. Als dat het geval is kan bijvoorbeeld osteopathie helpen. Bij verklevingen in het algemeen kunnen ook tekorten aan bepaalde stoffen spelen. Wat het probleem is bij je rugklachten zou ik ook niet weten. Zou een gevolg kunnen zijn van de operatie. In elk geval is zo'n operatie een soort trauma voor je lichaam, dat je wel een handje kan helpen. Ook kan een narcose gevolgen hebben voor je lichaam, onder andere tekorten aan bepaalde stoffen. Op foto's en via andere onderzoeken kan je lang niet altijd wat vinden. Ben zelf bij een alternatief therapeut die uittest en zijn intuïtie gebruikt om uit te zoeken wat mijn lichaam nodig  heeft aan supplementen en ook kijkt naar wat je daarbuiten nog  nodig hebt, zoals een andere therapie.

    Reageer
    #3

    Ik heb ook erge rugklachten na 2x een keizersnee. Mij is verteld dat littekenweefsel/verklevingen hier ook een oorzaak van zijn. Ik ben nu bij FysioPhysics onder behandeling (heeft meerdere locaties in Nederland, zie hun website). Met een speciaal apparaat maken ze het littekenweefsel weer soepel, ook het diepgelegen littekenweefsel. Nu 1 behandeling gehad, dus nog even afwachten of het helpt.

    Reageer
    #4

    Verklevingen kunnen inderdaad lijden tot pijnscheuten en verstijfde spieren waardoor er verharde spierpijn kan ontstaan. Hierdoor kan bijvoorbeeld de lymfe afvoer niet goed meer functioneren en hierdoor ontstaan mede de verklevingen. Ben je al eens behandeld met een mechanisch bindweefselsysteem zoals de icoone?

    Reageer
    #5

    ik heb nu bijna 22 jr na een spoed keizersnede erge last van lage rugpijn en pijn aan beide heupen. Osteopaat bood enige verlichting maar het blijft nu steeds op hetzelfde. Ik kan niet goed liggen 's nachts en heb elke morgen erge last. Ik word er moe van en ben het zat, als ik in de tuin gewerkt heb, en veel heb moeten bukken heb ik meteen last. Toch maar eens naar de huisarts om dit te bespreken...

     

    Reageer
    #6

    Ik heb vanaf 1990 last van lage rugpijn in de rug. Naar de dokter, spuit erin de pijn was 2 dagen weg weer terug weer spuit erin als het niet over was weer spuit erin. Nou nee dus. Ben zelf gaan kijken wanneer ik het meeste pijn had, brood en meel produkten dus.
    Dat heb ik laten staan en de pijn was weg.
    Leef sinds die tijd op groene smoothies, alles word vloeibaar gemaakt leef nu al bijna 34 jaar zonder brood en meelprodukten.
    In 2020 moest ik een darmonderzoek hebben,toen kwam ik erachter dat er dus 2 verklevingen in mijn darmen zaten.
    Vandaar dus mijn rugpijn,kreeg het advies mee van vloeibaar voeding en geen brood of veel vezels van graan en bepaalde groentes.
    Heb 2 Keizersnede gehad + kijkoperaties .
    Zh zei we kunnen het weghalen maar u krijgt dan gewoon weer nieuwe verklevingen.
    Dus eindelijk na 30 jaar weet ik dus waar mijn rugpijn vandaan komt.

    Reageer
Reageer op: Klachten verklevingen? Na keizersnede


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief