Klachten na verwijderen baarmoeder

Online ZorgZus
  • #1

    December 2016 heeft men, door middel van 5 gaatjes in de buik, mijn baarmoeder verwijderd. Na een Nova Sure behandeling 5 jaar geleden, is het bloedverlies zo heftig teruggekomen dat uiteindelijk dit het besluit was (Nova Sure kon niet opnieuw gedaan worden aangezien mijn baarmoeder van binnen gedeeltelijk verkleefd was). Tijdens op de operatie bleek dat er in mijn buik verklevingen zaten (ook rondom de baarmoeder). Al met al een operatie van 3,5 uur. Dag na de operatie al veel klachten onderin de buik uitstralend naar de navel / middelrif.

    Na vele onderzoeken bleek er een o.a. een zenuwbeschadiging rondom de navel te zitten die momenteel bestrijd wordt met pijnbestrijding. Echter de pijn in onderbuik, zij en onderrug is nog steeds aanwezig (voor het naar het toilet gaan last van weeën en daarna ook nog lange tijd aanwezig . Heb een uitgebreid darmonderzoek gehad, MRI van de onderbuik maar niets kan de pijn verklaren (men denkt aan eventuele beginnende endometriose). Zijn nu 4 maanden verder; probleem is voorgelegd bij het team (mijn gynaecoloog wilde mij opnieuw opmaken om te kijken wat er gaande was maar moet dan goedkeuring hebben van een chirurg) maar de chirurg schrijft hormonen voor.  Echter; door medicatie die ik dagelijks als slik kunnen deze niet samen met de hormonen (dit was ook de reden van de gynaecoloog, die hiervan op de hoogte was, waarom de baarmoeder er uit moest). Afgelopen week kreeg ik dus telefonische deze optie te horen maar aangezien dat niet mogelijk is om die te slikken werd mij fijn verteld: leer er maar mee leven met deze pijn. Ben volledig uit het veld geslagen; had een totale black out; geen vragen kunnen stellen (heb ik inmiddels wel op papier gezet en gemaild aan de gynaecoloog).  Mijn vraag is nu: is er iemand bekend met dit probleem? En zo ja; hoe is dit opgelost? Zijn inmiddels bezig om te kijken waar wij een second opinion kunnen gaan maken. Ik laat het hier natuurlijk niet mee zitten: klachten zijn ontstaan na de operatie en zijn van dien aard dat ik zo toch echt niet verder wil.

    Reageer
    #2

    Bij een hevige menstruatie en endometriose spelen je hele gezondheid en oestrogeendominantie een rol. Dan is het oestrogeen te hoog ten opzichte van het progesteron. Is bij te sturen met de juiste voeding en aanvullende middelen. Voor een goede hormoonwerking zijn allerlei stoffen nodig, zoals vitaminen, mineralen, bepaalde vetzuren en aminozuren maar veel mensen hebben allerlei tekorten, waardoor lichaamsfuncties ontregeld raken. Kan goed zijn om ook dat eens uit te zoeken.

    Wat betreft je perikelen rondom baarmoederverwijdering zou ik het niet weten.

    Reageer
    #3

    Baarmoeder baarmoedermond en eilijders zijn 8 dagen geleden verwijderd. Zat vleesboom in baarmoeder. Veel bloedverlies rlke maand en erge buikpijn. Operatie was 1.5 uur en pijn op uitslaapkamer. Morfine pomp deed wonderen na drie uur pijn. Katheter was fijn twee dagen. Na 3 nachten in ziekenhuis met geweldige zusters mocht ik naar huis. Thuis hoefde geen bed beneden zeiden ze. Maar blij dat k na drie dagen moeilijk doen om naar bed te gaan boven heb ik bed besteld. Dus mijn tip zorg dat je ziekenhuis bed in woonkamer hebt staan en rolstoel. Nog vele weken te gaan voor herstel. We gaan ervoor met veel rust en veel hulp thuis. Want je kan echt niks. Succes.

    Reageer
    #4

    Hoi allemaal mijn baarmoeder is 23 mei 2018 verwijderd na vele klachten helaas door een fout een flinke inwendige bloeding gehad waardoor ik middels een 2e operatie 1 eierstok moet missen. Sindsdien nog steeds in de ziektewet omdat ik gewoonweg nog steeds niet de oude ben. Veel pijn in buik, rug en benen. Ik wordt hier zo moedeloos van en mn werkgever krijgt hier ook steeds minder begrip voor. Ik weet t even niet meer...

    Reageer
    #5

    Goedenavond..

    Vraagje 6 mnd geleden is alles eruit gehaald behalve mijn eierstokken want die waren goed..

    Maar nu heb ik nog steeds afscheiding niet vies ruikend of veel maar toch is dit herkenbaar..

    Ik hoop graag antwoord te krijgen..

    Reageer
    #6

    Dat is een vraag die je aan de gynaecoloog moet stellen

    Reageer
    #7

    Carina: Mag ik vragen waarom eileiders zijn verwijderd, als vleesboom in baarmoeder zat ( heb ik nu ook, alleen baarmoeder gaat verwijderd worden): Bleek tijdens de operatie de eileider 'niet goed'/geraakt te zijn of was het van tevoren al gezegd? Kreeg je toen ook overgangsklachten? Bvd!

    Reageer
    #8

    Wie van jullie (in 2018) is geopereerd in zh van Doetinchem? Bvd!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo,

     

    Ik zit ergens heel erg mee. Ik heb nog nooit gemenstrueerd, en omdat ikrond mijn 19e wat last van steken in de onderbuik had is er toen een scan gemaakt waaruit bleek dat ik een te kleine baarmoeder van een paar mm heb. Nu ben ik bang dat ik door masturbatie mijn baarmoeder nu kwijt ben. Ik had wat slijm en bloedverlies, en het voelde ook alsof ik iets uit mijn buik verloor.  Een week erna weer een beetje bruinigbbloed en slijm. Sindsdien ook een branderig raar gevoel aan mijn voorkant en wat last van de onderrugo(alhoewel dat ook een sportsblessure kan zijn. Maar kankhet dus zijn dat ik mijn baarmoeder eruit gewerkt heb? Ben er zo bang voor!

    Reageer
    #10

    Nee, dat kan niet

    Reageer
    #11

    Amsterdam Universitair Medisch Centrum is op zoek naar mensen die op de wachtlijst staan voor een verwijdering van hun baarmoeder. We zouden u graag uitnodigen om mee te doen aan ons wetenschappelijk onderzoek.

    Deelnemers zullen kosteloos gebruik kunnen maken van de IkHerstel app, een nieuwe ontwikkeling waarmee patiënten tot wel 14 dagen sneller herstellen van hun operatie!

    Ben jij geïnteresseerd? Kijk dan verder op:
    http://www.ikherstel.nl/aanmelden
    Of bel: 0647861694

    Vriendelijke groeten,
    Daan Toben | Junior-onderzoeker Amsterdam UMC

    Reageer
    #12

    Lieve dames,ja,ik heb alles hetzelfde,en voor het eerst sinds 2013,lees ik nu eindelijk verhalen,die ook gebeuren in mijn onderbuik,bij mij wordt alles bestreden met morfine,is geen andere optie ,DUROGESIC 50 MG ,om de 3 dagen pleister vervangen,bij stress,angsten,strijken,kuisen,OXINORM smelt tablet onder de tong,om toch iets levens kwaliteit nog te hebben,daarbuiten kruiden winkel MACA SOJA,is op basis van kruiden,helpt heel goed hormonen onder controle te houden,ben zo blij eindelijk te lezen,dat nog iemand dit meemaakt,je mag me contacteren Gr ingrid Belgie

    Reageer
    #13

    Ik heb op 2 februari een hysterectomie gehad vanwege endometriose zowel buiten als in de baarmoeder. 1 eierstok verwijderd. Alles goed gegaan alleen nu 20 maar 8 weken later krijg ik last van diarree en maagpijn. ben onder zware narcose geweest.. Kan dit met elkaar verband houden na zo een lange tijd ?

    Groetjes en bedankt Rosa

    Reageer
Reageer op: Klachten na verwijderen baarmoeder


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief