Verdikkinkjes in ogen: advies gewenst!

 • #1

  Ik heb last van verdikkinkjes in mijn ogen (op het oogwit), tegen de iris aan (neuskant) - mogelijk pingueculae. Het zijn kleine 'gezwelletjes', vooral in het daglicht erg goed zichtbaar. De ene verdikking is al enige maanden zichtbaar, dit oog was eerst ook rood. De andere verdikking is zichtbaar na een narcose, enige weken geleden. Mijn ogen zijn (sindsdien) ook erg droog. De druppels die ik daarvoor heb gekregen, helpen niet erg (en lijken het welhaast erger te maken). Verder schijnt er aan pingueculae niks te doen te zijn (als dat dus echt is wat ik heb), maar vind ik de verdikkingen wel zeer ontsierend!

  Heeft iemand hier ook last van en/of ervaring mee, en met de bestrijding ervan??? Weet iemand of dit soort zaken kan ontstaan/vergert door een narcose? En gaat die droogte nog weg, of? Wat kan ik verder doen om de gezwelletjes te bestrijden, of anders in ieder geval te zorgen dat alles niet verergert? Al jullie reacties zijn zeer welkom!

  Gr. Reva

  Reageer
  #2

  Hallo Reva,

  Pinguicula komt bij meerdere mensen voor dan men denkt. Het is niet ernstig!!
  Kom ik vaak tegen bij lenzenaanmetingen.
  Belangrijk is wel dat je niet al te vaak bloot stelt aan de zon, ivm UV-straling. wat het pinguiculakan verergeren! Wel moet men uitkijken dat het niet overgaat naar pterygium!
  Pterygium is een bindweefsel die over het hoornvlies groeit en is zichtbaar.
  Deze termen kan men gaan googlen.

  Nogmaals pinguicula is niet ernstig!

  Groetjes Kelvin (student)

  Voor meer vragen Email: [email protected]

  (ps. mijn advies, dus geen constatering/diagnose)

  Reageer
Reageer op: Verdikkinkjes in ogen: advies gewenst!
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief