Neus in gezichtsveld ooghoeken normaal?

  • #1

    Hallo,

    Ik heb een vraag. Het valt mij sinds kort op dat als ik echt naar het uiterste puntje in mijn ooghoek kijk ik met 1 oog ook mijn neus zie. Is dit normaal? als ik gewoon recht vooruit kijk heb ik nergens last van. En mijn gezichtsveld is ook gewoon 90 graden aan beide kanten. Ik weet niet of het normaal is dat mijn neus opvalt als ik vanuit mijn ooghoeken kijk. Wel heb ik last van Oogruis.

    Ik hoop niet dat dit iets engs is als glaucoom of Retina retinites ofzo.

    Wie kan mij vertellen of dit normaal is want het geeft mij veel stress omdat ik graag piloot wil worden en ik mijn ogen daarom extra belangrijk vind.

    Alvast bedankt,
    Anoniem.

    Reageer
    #2

    Of het normaal is, weet ik niet. Wat is normaal? Maar ik zie ook het puntje van mijn neus. Ik ben niet brildragend. En er zullen echt wel meer mensen zijn die het puntje van hun neus kunnen zien! Beetje gerustgesteld?

    Reageer
    #3

    Ja, dit is normaal. Dit werkt als volgt. Als je rechtuit kijkt, zie je je neus ook, maar jouw hersenen filteren dit eruit omdat het geen essentiële toegevoegde waarde heeft, met andere woorden, het is niet belangrijk om dit te zien. Plak voor de grap maar eens een gekleurd stickertje op je neus, en dan zal je zien dat je hersenen dit ineens wel gaan waarnemen omdat het dus veranderd is en wel van belang kan zijn om gezien te worden. Na verloop van tijd zul je ook merken dat je hersenen dit stickertje weer niet gaan zien, omdat het toch niet zo belangrijk leek. Niets aan de hand dus. En als je het gaat proberen, laat dan even weten of dit voor jou ook zo werkte. Doei.

    Reageer
    #4

    Ja ik heb er ook last van, vind wel beetje irritant. Vroeger had ik het niet, nadat ik het puntje papier in mijn oog kreeg, had ik opeens wel last van. Loop al 1,5 rond en vind het best irritant. Is dit wel normaal? Nee toch?

    Reageer
    #5

    Ik heb dat ook altijd en maak me hier
    ernstig zorgen om. Ik wil graag een behandeling in het ziekenhuis maar de dokter neemt mij niet serieus. Heel vervelend hoor!!!

    Reageer
    #6

    Hoi, ik heb hetzelfde probleem, ik zie mijn neus ook en word er een beetje bang van, het is namelijk mog al angstaanjagend. Ik scheld er elke dag tegen met de hoop dat ie vertrekt maar hij blijft maar zitten.

    Reageer
    #7

    Nog steeds dit probleem ?

     

    Ik heb er ook heel erg last van. Bij oogarts geweest maar die weet het ook niet.

    Reageer
    #8

    Ik heb dit ook. Ik zie mijn neus ook twee keer als ik naar beneden kijk. Iemand dit ook?

    wat zei de oogarts precies verder? Wat je er nu mee moet doen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Neus in gezichtsveld ooghoeken normaal?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief