Zonnebril effectiever tegen lichtgevoelige ogen (droge ogen)?

  • #1

    Goedemiddag,
    Ik heb een vraagje. Misschien dat iemand een idee hierover heeft?

    Ik heb last van droge ogen sinds een poos en daardoor best wel lichtgevoelige ogen ook (in elk geval zonder maatregelen).

    Ik heb daar oogdruppels tegen die ik steeds na ongeveer 4 uur inneem. Mijn dokter heeft mij die voorgeschreven en daarnaast adviseerde hij een bril met een blauwlichtfilter (ik zit veel achter mijn scherm).

    Maar nou vraag ik mij eigenlijk af: kan een zonnebril misschien een beter alternatief zijn dan een blauwlichtfilterbril (of een softwarematige blauwlichtfilter/nachtlampfunctie) naast de ondersteuning van de oogdruppels?

    Zelf denk ik dat een zonnebril een boel rust kan geven, naast de oogdruppels nog, zelfs voor als ik achter mijn beeldscherm zit en niet gewoonweg tegen zon/UV-licht.

    Maar klopt die ervaring of beeld ik het mij in?

    Reageer
    #2

    Voor binnen op de pc zou je u brightness van u scherm kunnen verminderen ook het zetten van warmere kleuren kan helpen ( tenzij je foto / video bewerking doet kan dit niet ) ook zou je een warm witte lamp naast u kunnen zetten,

    ikzelf kan ook niet tegen light en heb altijd een zonnebril bij met grijze of zwarte glazen

    Reageer
Reageer op: Zonnebril effectiever tegen lichtgevoelige ogen (droge ogen)?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief