HELP: drama met scerla-lenzen, maar nu zo noodzakelijk nodig.

  • #1

    Ik ben ten einde raad. Ik heb al een tijd extreem droge ogen. Hiervoor hebben ze voor mij scerla lenzen laten maken. Nou is het zo dat er toch meer littekenweefsel op mijn hoornvlies is gaan ontstaan omdat mijn klachten steeds erger worden. Ik heb altijd al moeite gehad met mijn rechter Lens, omdat er steeds een luchtbel rechtsboven in mijn oog gaat ontstaan of er al in zit als ik hem erin zet. Ik heb alle soorten vloeistof al geprobeerd, zowel gewone vloeistof, vloeistof met zoutgehalte, gel achtigen, olieachtige vloeistof, en noem het maar op maar alles conserveermiddel. Ik loop inmiddels ondanks de coronavirus regels bij de artsen van UMC. Er worden voor mij Serum druppels gemaakt van mijn bloed, maar het is belangrijk dat ik tot die tijd zoveel en zo lang mogelijk je lenzen in hou. Wie o wie heeft een tip voor mij of heeft ervaring met dit probleem. Volgens de opticien is de pasvorm van de lens in orde.

    Reageer
    #2

    Ik heb zelf ook last van vrij droge ogen en ondanks dat jarenlang lenzen gehad. Ik heb aangeboren staar en een sterkte van +25, dus ik had ze op medische indicatie. Vorig jaar een acanthamoebe infectie gehad waardoor ik mijn lenzen niet meer in in mocht. Ook veel littekenweefsel daardoor en daarom in januari een hoornvliestransplantatie gehad.  Mag nog steeds geen lenzen in, dus loop nu dus helaas met een bril van +25 rond en daar baal ik verschrikkelijk van natuurlijk. Maar ik heb sindsdien dus helemaal geen last meer van droge ogen. Echt helemaal niet. Dus.misschien kun je toch beter een bril gaan dragen. Waarom moet je eigenlijk perse lenzen in ?

    Reageer
    #3

    Hoi Mark, bedankt voor je reactie. Echter is het zo dat ik juist deze lenzen heb om mijn hoornvlies te laten herstellen zodat het littekenweefsel weggaat. Door deze lenzen worden mijn hoornvlies volledig afgesloten met een vloeistof, waardoor het langzaam zou moeten gaan instellen Over wat voor bril Heb je het precies? Want Ik heb zelf wel een kappenbril, maar ik weet niet of jij hier nu ook mee loopt, en deze bril bedoelt?

    Reageer
    #4

    Oké duidelijk. Ik heb geen kappenbril maar een gewone bril. Maar dat is alleen omdat ik mijn contactlenzen niet meer in mag. Doordat ik geboren ben met staar hebben ze bij mij als baby al mijn ooglenzen verwijderd. Ik heb dus geen ooglenzen van mezelf. Daarom heb  ik dus zo,n sterke bril van plus 25. Dat heeft op zich niks met mijn droge ogen te maken. Na die acanthamoebe infectie heb ik ik ook even scleralenzen gehad vanwege het littekenweefsel en ondatvik met een bril gewoon niet goed genoeg kan zien. Maar de littekens gingen niet weg en de infectie was niet onder controle te krijgen. Vandaar die hoornvliestransplantatie. Toen ik mijn bril weer op had kwam ik er toevallig achter dat ik veel minder last van droge ogen had. Van mijn contactlenzen had ij eigenlijk altijd wel last van geïrriteerde ogen. Dus nou doe ik het maar met mijn jampotlook.

    Reageer
    #5

    Ik vraag me ook wel af of de oogarts de oorzaak van je droge ogen heeft kunnen ontdekken. Had je voor die tijd ook al contactlenzen of heb je verder goede ogen en geen correctie van een bril of contactlenzen nodig?

    Reageer
    #6

    Is het een idee om je ogen te laten laseren? Een SMILE Ooglaserbehandeling

    kan de uitkomst voor je bieden..

    Reageer
    #7
    1. En wat zou dat laseren moeten oplossen dan ?
    Reageer
    #8

    Is dat laseren specifiek voor droge ogen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Laser en helpt niet tegen droge ogen. Vandaar ook mijn vraag aan degene die dit postte. Laseren helpt alleen om de gezichtsscherpte te verbeteren

     

    Reageer
    #10

    hallo ik heb zelf maar 3 weken scleralenzen gehad en daarvoor 44 jaar harde contactlenzen gedragen.
    Op een bepaald moment kreeg ik hele droge ogen en het was ernstig droog zei de oogarts dus doorverwezen voor scleralenzen. Daar bleek dat ik niet tegen de saline kon want na 3 dagen ernstig rode ogen. Ik had als proef 1 druppeltje saline op mijn onderste ooglid gedaan en stond in de brand.
    Toen advies gekregen om i.p.v. de saline de lens te vullen met viskoze druppels maar hielp totaal niet. Het resultaat was dat ik nadat ik allergisch ben gebleken voor de saline ook mijn kunsttranen die ik daarvoor 4 jaar had gebruikt niet meer kon verdragen. Immers in elke kunsttraan zit een vorm van natrium verwerkt.
    Advies was te stoppen met de scleralenzen.
    Inmiddels loop ik in het oogziekenhuis Rotterdam en daar hebben ze allemaal oppervlakkige krasjes op mijn hoornvlies ontdekt zowel in de lengte als in de breedte. Hoe die daar zijn gekomen is een raadsel maar men vermoedt dat bij het omklappen van mijn bovenste oogleden en te zien was dat deze ernstig zijn uitgedroogd en er zelfs kaklplekjes zaten, deze bij het masseren van de oogleden wat je moet doen na gebruik van oogwarmtemasker, althans advies van vorige oogarts, deze plekken onder de bovenoogleden deze krasjes hebben veroorzaakt want kalk wordt hard.

    Ik ga nu naar de droge ogen kliniek in velp want die zijn helemaal gespecialiseerd in droge ogen problematiek. Na het stoppen met de scleralenzen minder pijn maar het niet meer verdragen van wat voor kunsttraan dan ook is helaas niet weg en ontstaan nadat ik 1 week Ote Saline had gebruikt en daarvoor heb ik dit probleem nooit gehad.
    De passing van de scleralens was niet helemaal goed maar volgens Visser optiek zou een andere passing geen significate verbetering voor mij hebben gegeven waarom niet daar lieten ze zich dan niet over uit.

    Reageer
Reageer op: HELP: drama met scerla-lenzen, maar nu zo noodzakelijk nodig.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief