Onderzoek na oogembolie

 • #1

  In september is bij toeval een kristal in mijn oog gevonden. Ik was bij de oogarts voor klachten na een zware hersenschudding en toen is vond ze tijdens een standaardonderzoek een kristal die op een bloedvat van een zenuw zat.
  Ik werd naar huis gestuurd met een uitleg wat te doen als mijn zicht uit zou vallen en er is een daarna een onderzoek gedaan naar de bloedvaten in mijn oog. Deze waren goed en tijdens het onderzoek was het kristal ook verdwenen.

  Omdat de oogarts het raar vond dat ik op mijn leeftijd (44) en met mijn leefstijl (geen overgewicht, professioneel sporter, niet roker) een stukje kalk in mijn oog had heeft ze me doorverwezen naar de neuroloog om meer onderzoek te laten doen. Zij had het over onderzoek van de halsslagaderen om te zien of er aderverkalking aanwezig is.

  Bij de neuroloog lag de nadruk opeens op het feit dat ik veel migraines heb en werd er vooral gekeken of daar een verband in zou kunnen zijn. Nou denk ik dat zelf absoluut niet en dat heb ik ook aangegeven en daarop kwam een beetje het antwoord dat ze niet zo goed weten wat ze ermee moeten en dat het meegenomen gaat worden in een overleg om te kijken of iemand nog een idee heeft.

  Nou zit ik er een beetje mee dat de oogarts een hele andere richting had waarin ze keek dan de neuroloog en ik weet niet zo goed wat ik hiermee moet. Voor nu rustig afwachten natuurlijk maar als ze terugkomen dat ze het nog steeds niet weten lijkt het me toch fijn als er wordt gekeken naar de mogelijkheid dat er iets van aderverkalking is.
  Is dat raar? Moet ik gewoon op de visie van de neuroloog vertrouwen ook als die afwijkt van wat de oogarts gezegd heeft? Iemand tips over hoe dit aan te pakken?

  Reactie
Reageer op: Onderzoek na oogembolie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief