Dubbelzien na inspanning voor 1 minuut

  • #1

    Sinds een jaar heb ik regelmatig last van dubbelzien waarbij ik wazig zie en alles dubbel boven elkaar. Wanneer ik 1 oog afdek zie ik normaal. Dit gebeurt vaak na inspanning of bij een hoge hartslag. Het duurt ongeveer een minuut soms twee of drie. Ik ben al naar de oogarts en neuroloog geweest en beiden kunnen niets vinden, nogal frustrerend dus ik vraag me af of er iemand is die dit herkent en er misschien wel een oorzaak en of oplossing voor weet. Het is namelijk heel vervelend.

    Reageer
    #2

    Ik heb hetzelfde symptoom. Het treedt bij mij sinds ongeveer 2 jaar op en begint dan meestal na ca 100 km stevig doorfietsen. Als ik een oog sluit heb ik wel goed zicht. Met beide ogen open wordt het lastig om te focussen en diepte te zien en lijkt het wat op dubbelzien.  Niet zo handig als je met je racefietsje een berg afsuist.  Ik denk dat het een combinatie van inspanning en vermoeidheid is maar ben er nog niet mee naar de dokter geweest.  An sich wel vreemd omdat ik al jaren dezelfde sport doe en min of meer dezelfde training en inspanning lever.

    Reageer
    #3

    Ik heb dat zelfde na het pianospelen!

    Reageer
    #4

    Ik heb dit ook. Merk het vooral als ik te weinig drink voor inspanning.

     

    Water doet wonderen bij mij.

    Reageer
    #5

    Dit klinkt idd hetzelfde als bij mij, is er al iets uitgekomen bij jou?

    Reageer
    #6

    Eindelijk iemand met dezelfde klachten! Bij mij begon zo'n 6 jaar geleden het probleem dat ik na ongeveer 20 min. in wedstrijdtempo hardlopen niet meer scherp met 2 ogen kan zien. Met één oog kijken levert geen probleem, het is dus echt de samenwerking van de 2 ogen. Wat ik best een eng idee vind, want daarmee lijkt het eerder een probleem van de hersenen dan de ogen. Zodra ik stop met lopen is het gelukkig wel zo goed als meteen weg.
    Ik ben naar een sportarts en een neuroloog geweest, maar die weten het ook niet. Er is een MRI scan van m'n hersenen gemaakt (om MS te kunnen uitsluiten) en daar was gelukkig niks raars op te zien. Ook een bloedtest op infecties wees niks uit. De neuroloog dacht dat ik er misschien overheen zou groeien (3 jaar geleden, ik was 40 destijds), maar het wordt alleen maar erger. Nu ik minder train, en dus minder in conditie ben, treedt het sneller op. Ik drink altijd veel voor en tijdens het lopen (ook sportdrank) dus dat kan het niet zijn. Met zout zou ik nog kunnen experimenteren en ook ben ik benieuwd of een bepaalde hartslag of lichaamstemperatuur een omslagpunt geeft. Aan wedstrijden meedoen zit er op deze manier niet meer in helaas.

    Reageer
    #7

    Fijn te lezen dat ik niet de enige ben. Bij mij treedt dubbel zien op tijdens in spanning na een minuut op 10 in combinatie donker (overdag dus niet). Erg vervelend met voetbal, dat lukt dus niet. Na minuut of 2 rusten is het ook weer weg. Het dubbelzien wordt wel steeds erger. Ik ga maar eens naar een ortoptist.

    Reageer
    #8

    Hier hetzelfde. Vooral veel focussen door mn ogen versneld het moment van dubbel zien.
    Inmiddels afspraak in het ziekenhuis staan.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik hoor graag wat er uit het ziekenhuis onderzoek kwam (ook wat uitgesloten kon worden). Mijn wazig zien koppelde ik in eerste instantie ook aan sterk focussen van mijn ogen. De eerste keren dat ik het kreeg was namelijk tijdens een cross (hardlopen op een single track onverharde grond, dus goed kijken waar je je voeten zet). Later trad het echter ook op tijdens wegwedstrijden.

    Reageer
    #10

    Zelfde probleem bij mij sinds een jaar (nu 60). Jammer dat er op dit draadje nog geen enkele verklaring of oplossing genoemd wordt, terwijl het probleem kennelijk regelmatig voorkomt en heel lastig is. Ik merk het bij stevige inspanning met fietsen na een km of 25. Na het beeindigen van de inspanning is het ook zo weer over. Vroeger nooit last van gehad. Heel raar. Ik vrees eerlijk gezegd ook een centrale oorzaak (kleine hersenen?), maar misschien zijn die moeilijk te detecteren... Maar daar zou een specialist / neuroloog toch iets zinnigs over moeten kunnen zeggen?!

    Reageer
    #11

    Bij mij zelfde probleem. Bij inspanning potje tennis of fietsen (op normale fiets) maar goed doortrappen. Bij oogarts geweest in ziekenhuis, niets aan de hand. Ik heb wel een lage bloeddruk…zou hier iets mee zijn? Of bloedsuikerspiegel die sterk daalt tijdens inspanning? Ik drink goed tijdens wedstrijden en heb vooraf gegeten.

    Reageer
    #12

    Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen

    Reageer
    #13

    Hallo Siebren, Nouk; ik (61) heb sinds een jaar precies hetzelfde probleem. Zeg maar na zo'n 25 km stevig fietsen ga ik dubbel zien. Na afloop verdwijnt het na enige tijd weer. De dokter kan er niets zinnigs over zeggen...

    Reageer
    #14

    Herkenbaar. Wordt bij mij ook steeds heviger. Na een rustmoment (pauze tijdens een wedstrijd) komt het de tweede helft niet terug. Dit dubbelzien gaat ook gepaard met duizeligheid. Vandaar dat het resetten van het evenwichtsorgaan bij mij is voorgesteld door middel van de Epley manoeuvre. Wellicht het proberen nog waard

    Reageer
    #15

    Sedert een jaar beginnen met dubbelzien. In het begin niet frequent maar de laatste weken wordt het erger. Ik ben scheidsrechter en soms al bij de opwarming komen de problemen al boven. In rust heb ik dat niet maar nu af en toe wat wazig en onduidelijk zicht ook. Heb al 2 oogartsen geconsulteerd, de testen waren gewoon heel goed. Ook al een hersenscan ondergaan, neuroloog gecontacteerd, 2 specialisten neus keel en oor, hart onderste boven gecontroleerd. Het enige is dat ik een bril heb aangekocht, 600 euro, wegens verschil in de 2 ogen. Maar ook dit verlost me niet van het probleem. Ik moet hem bij fietsen zelfs afzetten omdat het echt slecht gaat. Heel frustrerend, moedeloos en ontredderd. Wat nu denk je dan? Iemand echt raad?

    Reageer
Reageer op: Dubbelzien na inspanning voor 1 minuut


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief