Nachtlenzen en oogmeting

  • #1

    Beste allen,

    Ik heb een vraag over het volgende. Momenteel zijn de sterktes in mijn ogen nogal hoog. -8 Dioptrie in mijn linkeroog en -7 in mijn rechteroog. Ik wissel momenteel het dragen van een bril en lenzen af. Graag zou ik alleen een bril willen dragen maar door mijn hoge sterkte doe ik dit liever niet omdat ik zonder me bril heel slecht zicht heb. Ik kreeg van een bekende te horen dat ik nacht lenzen zou kunnen dragen om mijn bijziendheid te verminderen. Omdat nacht lenzen maar tot max -4 dioptrie worden gemaakt was mijn vraag is het mogelijk om -4 nachtlenzen in te doen zodat mijn ogen de volgende dag -4 en -3 zijn ipv -8 en -7 ?

    Tevens las ik dat nacht lenzen je hoornvlies een andere vorm geven en dat het zeker 6 weken kan duren voordat je oog zijn eigen vorm weer terugkrijgt. Nu vroeg ik mij af als ik nachtlenzen draag en de dag erna een oogonderzoek heb staan geeft het apparaat van de opticien dan mijn daadwerkelijke sterkte of geeft die de sterkte na gebruik van de nachtlenzen de -4 en -3.

    Reageer
    #2

    Nachtlenzen zijn nachtlenzen. Dus niet voor overdag. Als je problemen met lenzen hebt moet je je bril weer gaan dragen .

    Reageer
    #3

    Ik wil de nachtlenzen ook in de nacht dragen en de volgende morgen mijn bril opzetten met minder sterke glazen.

    Reageer
    #4

    Sorry, ik had het verkeerd begrepen. ik vraag me af of het goed is om dat zo te doen. Je zou dat eigenlijk met de oogarts moeten overleggen. je moet alleen wel ervoor zorgen dat je bril de juiste sterkte heeft. Het is niet goed om 's nachts een "helft" te doen dan overdag nog eens een "helft". (glazen met een mindere sterkte)

    Reageer
Reageer op: Nachtlenzen en oogmeting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief