Urethra Divertikel

 • #1

  Hoi mensen,

  Ik ben 20 jaar en 2 weken geleden geopereerd aan een urethra divertikel. Ik moet nog een week met een katheter lopen. Deze katheter hebben ze via mijn vagina ingebracht en niet via mijn plasbuis.
  Ik vroeg mij af of bij andere vrouwen de katheter ook via de vagina zijn ingebracht. En waarom? Ik heb dit ook al eens aan mijn uroloog gevraagd maar deze zei mij hij is rechtstreeks in je urinebuis.

  Groetjes Anita.

  Reactie
  #2

  Wat bedoel je precies? De plasbuis eindigt in de vagina namelijk.

  Reactie
  #3

  Mijn plasbuis zit voorin bij mijn clitoris en mijn divertikel bevond zich bij de ingang van mijn vagina. En waar ze die divertikel weg hebben gehaald daar zit mijn katheter nu. Als ik op de wc zit voor mijn "grote boodschap" voel ik ook dat er druk is op mijn plasbuis, maar dan houd ik 't in.

  Snap je nu een beetje wat ik ermee bedoel?

  Reactie
  #4

  Hallo Anita20,

  Hoe gaat het nu met je na je urethra divertikeloperatie? Ik ben vorig jaar eind november 2010 hieraan geopereerd en ik moest 2 weken met een catheter lopen maar deze zat wel gewoon in mijn plasbuis. Tezamen met deze operatie hebben ze ook de klier van Bartholin verwijderd. Mijn divertikel was ook duidelijk aanwezig in vagina.

  Reactie
  #5

  Ongeveer 4 jaar geleden geopereerd aan Urethra Divertikel. Maar 1 dag de katheter ingehad. Operatie was meteen goed gelukt en ik kon 24 uur na de operatie weer plassen via "normale" weg.

  Reactie
  #6

  Er is sinds 26 september 2019 bij mij urethra divertikel geconstateerd. Mijn urinebuis is verkronkelt

  en heeft uitstulpingen.  Nu lees en zie ik verschillende berichten, mijn urinebuis moet er uit.

  Weet iemand hier iets over en hoelang zoiets kan duren ect?????

  mvg Arina

  Reactie
Reageer op: Urethra Divertikel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief