Urinebuis vernauwing

 • #1

  3 dagen terug was de operatie.

  Het begon bij mij ook met langer plassen dan een ander en steeds in korte stukjes. meerdere keren plas nabuiten persen.en ook niersteen erbij.alles was verstopt en ik kon helemaal niet meer plassen.
  dokter ging kateteren en kon niks vrijmaken, toen naar ziekenhuis en hebben ze zelfs met stalen haken zitten poeren, geen fijn gezicht,ohja alles is onder verdoving dus geen pijn.toen kreeg ik een buik kateter tussen me navel en mijn penis in.een liter kwam eruit.dat was de eerste stap. toen weken wachten voor operatie.

  Veel blijven drinken om door te spoelen moest.
  Nu had ik af en toe dat er wat urine vrij kwam door mijn urinebuis ondangs de buikkateter.
  Dat doet echt gruwelijk pijn!!
  Eerst plas je een klein beetje en dan komt de pijn vrezelijk opzetten. Dus voor dit had ik echt een pijnstiller moeten hebben, maar heb ik zelf niet om gevraagd.
  Dit gebeurde af en toe.of na veel drinken, voornamelijk bij mij bij bier drinken want dat gaat er makkelijker in, maar alcohol brand nog meer bij het plassen.

  ergens tussen door is de niersteen eruit gekomen,
  ik weet in iedergeval dat het voelt alsof je een glasscherf uitplast,maar heb hem nooit gevonden.Door een zeefje plassen is een aanrader.

  De operatie: het was dus een vernauwing in de plasbuis en ben geopereert. heb zelf meegekeken en het valt alles mee.met een camera in een soort slangetje de plasbuis in zit een mesje aan en de uroloog heeft de "ring"/ vernauwingin rondom ingesneden.buikkateter eruit en in mijn urinebuis een nieuwe.Die voelt een beetje raar maar geen pijn.
  Ohja had een ruggeprik gehad, vandaar dat ik via beeldscherm kon meekijken.
  De nieuwe kateter heeft er ongeveer 24uur in gezeten.Moest 1 nachtje blijven en volgende ochtend haalde de zuster hem eruit.zonder verdoving of iets.beetje raar gevoel maar valt ook alles mee. toen moest ik een paar keer in een fles plassen. Ik was bang voor hevige pijn maar voelde zo goed als niks en er kwam een geweldige straal uit. Kan nu met een gigantische straal plassen en als mijn blaas aardig vol zit voel ik het "urineniveau" snel dalen.
  Het voelt en gaat net als of je een gaatje prikt in een goed gevulde waterbalon.
  Of te wel,ff plat gezegt,je pist het glazuur van de pot af. 😀

  nu moet ik over drie weken terug voor controle, daarna nog een paar keer met langere periodes er tussen.

  Reactie
  #2

  Dit is een hele lastige klacht omdat iedere nieuwe irritatie, dus ook bij een verwijdende ingreep, er weer opnieuw een vernauwing kan ontstaan.

  Reactie
  #3

  De naam van deze aandoening is een urethrastrictuur.

  Reactie
  #4

  Lees verder

  TOPIC: vernauwing van de plasbuis: blijft terugkomen?

  http://www.dokter.nl/forum/Nieren-blaas-urine/128350-vernauwing-van-de-plasbuis-blijft-terugkomen.html

  Reactie
  #5

  Meer over plasbuis vernauwing:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=plasbuis+vernauwing&sa=Zoeken#1075

  Reactie
Reageer op: Urinebuis vernauwing
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief