Urethra divertikel

 • #1

  Hallo ik ben een vrouw van 42 en heb een urethra divertikel. Ik kan ontzettend weing vinden hierover, zeker ervaringen van andere vrouwen . Mij was geadviseerd het niet operatief te verwijderen zolang ik geen echte last heb.
  Na wat gegoogled te hebben twijfel ik toch een beetje. Er wordt gesproken van operatief verwijderen als het groter is dan 0,5 cm ...bij mij moet het inmiddels zeker viercm zijn!!

  Heeft iemand ervaring hier mee? En wie weet hier een kundige uroloog voor?

  Reageer
  #2

  4 cm is nogal een divertikel.
  Lijkt me toch dat je daar last van moet hebben.

  Reageer
  #3

  Geen pijn o.i.d.....is dat vreemd?

  Reageer
  #4

  Nee vreemd is dat niet. Hangt er ook een beetje vanaf waar het divertikel precies zit. Dat is natuurlijk ook de reden waarom de uroloog aanbeveelt om niet operatief in te grijpen.

  Reageer
  #5

  Nou inmiddels groeit het mijn vagina uit...:-(. Wel een rotopmerking dus.....

  Reageer
  #6

  Dan zou het inderdaad raadzaam zijn om het te verwijderen.
  Dat is dus ook last hebben van........
  Je zou voor een second opinion naar een andere uroloog in een ander ziekenhuis kunnen gaan.

  Reageer
  #7

  Ik ben idd aan het rondkijken ik wil een kundige uroloog, die dit ook kent. (Aangezien het volgens mij niet zo heel vaak voorkomt)

  Reageer
  #8

  Ga dan naar een academisch ziekenhuis

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  bent u misschien bekend met een bekwame uroloog op dit gebied? Je kunt er weinig van vinden, ik zou graag naar iemand gaan die dit al regelmatig heeft behandeld en het niet voor de eerste keer doet

  Reageer
  #10

  Helaas niet.
  Maar de ziektekostenverzekeraar heeft lijsten van ziekenhuizen waarop te vinden is welke operatie hoe vaak wordt uitgevoerd. Neem dus even contact op met de ziektekostenverzekeraar.

  Reageer
  #11

  Hey, Dames.
  Alle eerst heel fijn dat jullie de ervaringen van jullie operatie’s willen delen. Zelf heb ik het sinds 4 jaar. Bij mij is die ook rond 0,5 cm ik moet woensdag geopereerd worden maar ik ben super bang ik vindt operaties zelf niet eng maar vindt het super vervelend en eng ook omdat het een rotplek zit. Dan breek ik liever een been zeg maar. Zijn er dames die mij kunnen vertellen hoe het voelt na de operatie en waar ik rekening mee moet houden? Bij mij groeit die ookal naar buiten dus het is de hoogste tijd dat ik hem laat verwijderen. Alleen ben ik heel zenuwachtig gezien ik echt vrees heb voor dit soort operaties.

  Reageer
Reageer op: Urethra divertikel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief