ernstige blaasproblemen door Risperdal

  • #1

    Hoi allemaal,

    Sinds 2 maanden heb ik 2mg Risperdal voorgeschreven gekregen. Na 2 a 3 weken begon ik snachts constant het gevoel te krijgen dat ik enorm moest plassen. Sommige nachten meer dan anderen. Zo dom als ik was bleef ik er enkele weken mee rondlopen, tot vorige week. Ik kreeg ineens ook erge drukkende pijn in mijn onderbuik. Ik ging daarop naar de dokter en zij keken mijn urine na op onstekingen, maar niets gevonden en stuurden me weer naar huis. Later die avond begon mijn buik te zwellen en nam de pijn toe. Ik werd ook duizelig. Daarop ging ik naar de huisartsenpost en bleek ik een flinke obstipatie te hebben. Die tegen mijn organen leek te drukken. De 3 volgende nachten ging ik terug naar de huisartsenpost met erge pijn en uitblijven ontlasting. Ik kreeg een zware laxeerkuur, maar deze hielp niet. sMaandags ging ik weer naar mijn eigen huisarts. Ik kreeg 2 klysma's, tevergeefs. Later die dag ging ik terug naar huisarts en werd ik doorverwezen naar spoedeisende hulp omdat ontlasting al bijna week uitbleef en ik erg ziek werd en veel pijn leed. Daar gaven ze me een diepe klysma en toen kwam het eindelijk vrij. Na 5 uur grondig lichamelijk onderzoek konden ze niks vinden. Alleen dat ik in korte tijd zeer veel urine produceerde. Ik was verder kerngezond. Gelukkig gaf mijn moeder de tip om mijn pillendoosje Risperdal mee te nemen. De dokters zeiden dan ook dat dat de Risperdal het enige aanknopingspunt was. Thuis aangekomen nam de pijn in de blaas hevig toe en verloor ik bijna een halve kilo tot kilo per dag door het plassen. Op internet las ik dat Risperdal urineweginfecties, urineverlies, obstipatie en een overactieve blaas kan veroorzaken. Vooral op de Amerikaanse sites las ik vermeldingen van jonge mensen zoals ik met dezelfde klachten als ik door Risperdal. Ik ben dan ook meteen op verzoek van de arts ermee gestopt. Ik ben nu 2 dagen gestopt maar ik blijf nog steeds om de 20-30 minuten naar de wc gaan met een volle blaas en ik heb ook een hevige, stekende, tintelende pijn in mijn blaas. Mijn ontlasting komt weer met beetjes op gang, maar wel zeer moeizaam. Heeft iemand een tip wat ik dan doen om het vochtverlies te beperken en de pijn te verzachten? Ik maak me er erg veel zorgen om. Bij voorbaat dank.

    Mvg,
    Ralf.

    Reageer
    #2

    Het lijkt mij dat er wel een onderzoekje kan worden gedaan naar een mogelijk aanwezige urineweginfectie. Bovendien kun je niet verwachten dat direct na het stoppen van de medicatie de werking en de bijwerkingen ervan direct ophoudt. Heb even geduld maar ga als je werkelijk twijfels hebt vanzelfsprekend even naar de huisarts voor controle.

    Reageer
    #3

    Dankje voor je reactie Lucas. Ik kan in ieder geval melden dat ondanks de stress en slaaptekort van deze weken, gisteravond de pijnklachten begonnen te minderen. Vandaag ging het nog beter. De erge pijn in de blaas was vanochtend en vanmiddag nog maar licht voelbaar en het overactieve plaspatroon van de afgelopen weken is weer vrij normaal geworden. Zelfs het nadruppelen wordt minder. Alleen vanavond had ik nog even een durend gevoel. Ik ben nu op advies van de artsen in het ziekenhuis drie dagen gestopt met de medicijnen en sinds weken verdwijnen de (pijn)klachten weer. Vanmiddag werd ik gebeld door de dokter die de risperdal had voorgeschreven en hij vond dat ik de risperdal weer moest gaan slikken, maar ik zei dat ik dat toch echt niet meer ging doen. Daarom komt er nu gelukkig een alternatief. Ik ben blij dat ik, zoals het er nu uitziet, deze nare ervaring kan gaan afsluiten.

    Reageer
Reageer op: ernstige blaasproblemen door Risperdal


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief