Buikpijn niersteen

  • #1

    Hallo

    Vorige zaterdag ben ik opgenomen op spoed met rug- en buikklachten die deden denken aan nierstenen. Ik had dus inderdaad een nierkoliek en er werd een steentje ontdekt van 2mm.

    Ik heb redelijk wat pijnstilling gekregen en mocht diezelfde nacht naar huis.

    Sinds maandag en tot op heden ervaar ik gedurende de hele dag hevige krampen die zich in het midden van de buik situeren (dus niet ter hoogte van de nier of de onderkant van de buik). Deze houden 5 secondjes aan en trekken dan weer weg. Op zich geen erg ware het niet dat ik toch zo'n 3-4 krampen heb per half uur, de hele dag door. Pijnstillers zoals Tradonal helpen voor deze krampen ook niet.

    Kan dit een gevolg zijn van de nierkoliek of steen?

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Ik zou hierover contact opnemen met je arts.

    Die kan dan ook bepalen of je weer gezien zou moeten worden en kijken of  er andere pijnstilling mogelijk is.

    Ik vind het persoonlijk nooit zo handig dat mensen terwijl ze ergens voor onder behandeling zijn, ondertussen op een forum (ook nog zonder artsen) om advies vragen,ipv met hun behandeld arts of huisarts te overleggen.  Als je artsen niet op de hoogte zijn van je huidige klachten/situatie, kunnen ze er ook niet adequaat op inspelen......

    Reageer
    #3

    Dag Suus

     

    Er is wel degelijk een consultatie bij de huisarts aan vooraf gegaan. Die raadde me aan om te wachten tot volgende week maandag.

     

    Aangezien ik de pijnscheuten toch vervelend vind, kwam ik hier eerder een 2nd opinion zoeken.

    Reageer
    #4

    Ja dat zou kunnen. Ga ermee naar de huisarts

    Reageer
    #5

    Je kunt dan dus beter terug gaan naar je huisarts, zodat die weet dat voor jou wachten te lang is met de klachten die je hebt.
    Dan is de huisarts op de hoogte van hoe het met je gaat.
    Nu vraag je een second opinion op een plek waar je niet bij een (huis)arts bent en er dus ook niks in je dossier terecht komt over het verloop van je klachten.
    Zo worden je artsen in het het ziekenhuis dus ook niet op de hoogte gebracht,er van uit gaande dat die hier niet meelezen.

    Reageer
    #6

    Een 2nd opinion kun je uitsluitend van een arts krijgen. Zonder enig onderzoek is daar weinig over te zeggen

    Reageer
Reageer op: Buikpijn niersteen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief