Bekken bodem oefeningen weer oppakken of niet?

 • #1

  Ik ben 23 en geheel gezond, voorzover ik weet.

  rond mijn 15/16e heb ik een paar keer bij hoge nood in mijn broek geplast. Via de huisarts toen bekkenbodemtherapie gekregen en daarna nog lang oefeningen zelf gedaan. Is prima gegaan, ik kon het zelfs bij heel hoge nood ophouden als de beste.

  Gisteravond weer hoge nood, maar vanwege de uitslag van het songfestival gewoon maar opgehouden. Deed ik het ineens letterlijk in mijn broek. En zelfs wat ik vroeger nooit had echt een hele plas. Eerst was ik heel erg geschrokken en plande om Dinsdag naar de huisarts te gaan, maar vraag toch eerst hier maar of het een eenmalige terugval kan zijn. Mensen met ervaring mogelijk en of ik niet gewoon weer met die oefeningen moet beginnen. Die doe ik al jaren niet meer

  Reageer
  #2

  Dat kan eenmalig zijn en eigenlijk zelf veroorzaakt door gewoon niet naar toilet te gaan als je hoge nood hebt

  Reageer
  #3

  Ja ook ervaring hiermee. Bekkenbodem oefeningen doe ik zelf ook onder begeleiding van een fysio, omdat daar bij mij specifiek problemen bij zijn geconstateerd. Ik weet niet hoe goed het is die zelf op eigen houtje te doen, je kan ook overactieve bekkenbodem krijgen heb ik begrepen wat weer nieuwe problemen kan geven. Wat John zegt denk ik ook, te lang wachten bij hoge nood kan nooit goed zijn, waarschijnlijk zat je gewoon overvol en heeft je lichaam ingegrepen uit zelfbescherming. Bedenk of dat niet het geval is en anders bezoekje aan de huisarts kan geen kwaad denk ik.

  Reageer
  #4

  Ja ik ben 24 dit heb ik ook wel eens, heel erg schrikken en lullig als zoiets gebeurd, zeker als je hele plas gaat dat heb ik dan vaak ook. Mijn blaas is nogal zwak en ik kan het niet zo lang ophouden, meestal kan ik er rekening mee houden en probeer zo snel mogelijk te plassen als de nood hoog word. Maar soms als alles tegen zit kan dat niet op tijd.

  Gisteren was ook zo'n moment dat ik ineens heel nodig moest in het OV. Ik ben toen uitgestapt en heb wild geplast omdat ik bang was dat ik het niet zou houden tot thuis.

  Bekkenbodem oefeningen heb ik nooit serieus opgepakt maar dat is wel een idee om weer te proberen.

  Reageer
Reageer op: Bekken bodem oefeningen weer oppakken of niet?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief