Lotgenoten gezocht: Opgerekte/uitgerekte blaas, aandrang, niet goed leeg plassen

 • #1

  Heyhoi!

  Ik ben opzoek naar ervaringsverhalen en lotgenootjes. Mijn blaas is namelijk te ver opgerekt waardoor hij niet meer goed kan legen.

  Het begon 5 jaar geleden, toen kreeg ik heel veel blaasontstekingen. Deze waren voor mij traumatiserend, omdat ik telkens verkeerde antibiotica kuren kreeg, of waar ik allergisch voor was, huisarts geloofde me niet, constant het verhaal van drink maar wat meer, veeg goed van voren naar achter... etc. Na die blaasontstekingen bleef ik klachten houden: vooral na het plassen loze aandrang.

  Ik ben helemaal onderzocht door een uroloog en die zag niks raars. Het bleef maanden houden, en toen verdween het weer. Jaar later kwam het weer terug, maanden later verdween het weer.

  Sinds september loop ik hier weer mee rond en heb ik de hulp van een bekkenbodemfysio ingeschakeld. Eerst dachten we dat m’n blaas overactief is, maar ik kan het zo goed ophouden. Toen begon ik te denken aan mijn plasgedrag. Deze was niet goed. Ik plaste hooguit 3 tot 4 keer per dag. Ik hield het vaak (onbewust) op door de trauma die ik heb opgelopen door al die blaasontstekingen. Verder onderzoek gedaan en wat bleek: de blaas is opgerekt en kan daardoor slecht legen en geeft verkeerde seintjes. Ook de bekkenbodem is niet helemaal ontspannen (ook niet heftig aangespannen).

  Ik moet nu bekkenbodemoefeningen doen en consistent drinken en plassen. Dit zodat er niet meer dan 300ml in m’n blaas terecht komt en de blaas kan gaan genezen.

  Ik vraag me af of meer mensen zich in dit verhaal kennen. Hoe verliep het bij jou?

  Liefs Miep

  Reactie
Reageer op: Lotgenoten gezocht: Opgerekte/uitgerekte blaas, aandrang, niet goed leeg plassen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief