Zoon (14) heeft zeurderig gevoel in onderbuik na hoge nood

 • #1

  Hij wilde op de terugweg van schoolreisje niet te zeggen dat hij zo nodig moest plassen en heeft het dus een uur opgehouden. Dat is maar net goed gegaan, want de twee minuutjes lopen naar huis plaste hij in zijn broek. Niemand gezien, dus nix aan de hand. De druk is dus wel erg hoog geweest en nu nog steeds een pijnlijk gevoel. Ik vraag  hier dus maar hoe lang ik dat aan moet kijken.

  Reactie
  #2

  Die pijn komt wsl van de spieren daar. Die heeft hij te lang en hevig samen moeten trekken om zijn plasje op te houden. Op een moment zegt de sluitspier zelf, om ook de blaas te beschermen, ik ga plassen en dan plas je in je broek. Het heeft dus prima gewerkt. Die pijn zakt wel en hij moet voortaan eerder melden dat hij moet plassen en ook dat het urgent is geworden. Zelf die fout ook gemaakt en helaas vond mij blaas het een paar minuten eerder genoeg. Kan er nu om schateren.

  Reactie
  #3

  Dank je Chris,

  Dat is duidelijk en er is dus niets aan de hand. Je bent kennelijk geen medicus maar hebt de ervaring. Vaak belangrijker bij dit soort zaken. Zijn grootste zorg is dat niemand het gezien heeft. Hopelijk beperkt zich dat tot een heel fijne buurvrouw, waar hij gelijk eerlijk tegen was.

  Reactie
  #4

  Dat is ook goed en volwassen. het is natuurlijk uiterst lullig, dus hang het niet aan de grote klok, maar als iemand er over begint vertel het gewoon. Hebben jullie vragen...stel ze gewoon. Mijn kleindochter plaste op haar 11e , na het even benauwd te hebben gehad in haar broek en zei dat heeft mij opa op zijn 16e ook gedaan.

  Reactie
  #5

  Nee hoor moeder maak je geen zorgen. Trekt weer weg. Ik was in 2014 op camping aan Garda. We wandelden daar met hele groep naar bergtop en daarna terug en ik moest vreselijk piesen. Het was niet te houden maar in dorpje voor de camping zouden we Rosé gaan drinken. Dat barretje was gesloten op woensdag, dat zal ik nooit meer vergeten. Ik uitkijken naar eerste bosje dat moest dan maar. Helaas Pindakaas ik pieste een straat verder al hopeloos in mijn broek. Mijn  dochter wilde niet meer naast me lopen. je moet begrijpen dat het dan gewoon gaat stromen en niet meer kan stoppen.

  Reactie
  #6

  Voor jongens of mannen lijkt dat wel makkelijker maar dat is niet altijd zo. Mijn man moest vreselijk piesen in tunnel in Zwitserland. Daar stond het verkeer uren vast en het is streng verboden om uit te stappen. Met mijn dochter en haar vriendin achterin kon net hij niet in zakje plassen. Ik durfde niet eens meer te kijken.

  Reactie
Reageer op: Zoon (14) heeft zeurderig gevoel in onderbuik na hoge nood
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief