Aften?

  • #1

    Hallo,

    Afgelopen zomer was bij mij Pfeiffer geconstateerd, na een aantal dagen met 40 koorts keelontsteking op bed te hebben gelegen.

    3 weken na de diagnose moest ik weer bloedprikken en 'n paar dagen later bleek dat 't 'voorbij' was(Begin augustus). Ik ben toen gewoon weer doorgegaan met mijn vakantie, veel uitgaan, weinig slaap enzovoort..

    In september kreeg ik echter opeens 'n paar aften, een week later waren 't er tien en op z'n toppunt waren 't er rond de 20, mond tong, keel en zelfs ene op me amandel. Ik ben 2 weken nauwelijks kunnen eten drinken of praten. Vervolgens heb ik een soort kuur gevolgd zodat mijn weerstand zou verbeteren, aangezien dit vaak als reden wordt aangegeven voor aften. Van oktober tot januari heb ik er vervolgens ook weinig last meer van gehad. Sinds begin dit jaar heb ik er echter weer last van, is de een weg komt de ander. Verder heb ik constant een rode geirriteerde keel en ben ik ook nog steeds zeer vermoeid. Zouden deze symptomen nog steeds van mijn Pfeiffer kunnen komen? De connectie weerstand en aften klopt bij mij niet, ik ben na die vreselijke aften geen een keer ziek geweest terwijl 3 andere familieleden binnen 't huis allemaal (meerdere keren) buikgriep hebben gehad, terwijl ik nog niet eens een loopneus heb opgelopen tijdens de wintermaanden?

    Iemand een verklaring?

    Bij voorbaat dank

    Reageer
    #2

    Mogelijke verklaring: Mononucleosis infectiosa heeft lange nasleep.

    Ik hoop dat je dit signaal serieus neemt en jezelf en jouw lichaam de tijd en de rust geeft goed en grondig te genezen.

    Reageer
    #3

    Ja, op dit moment slaap ik per dag minstens een 8 à 9 uur en ga ik ook nog maar 1 x per week uit. Verder eet ik gezond, drink ik weinig tot niets, rook ik niet(nooit gedaan) en sport ik 4 x per week.

    Enig idee tot hoelang deze nasleep kan duren? 'T is namelijk alweer een dik half jaar geleden(7/8 maanden ongeveer)

    En bedankt voor de reactie!

    Reageer
    #4

    slik je wel extra vitaminen?
    dit is heel belangrijk.
    ga een goede multi Vit. halen en slik ook extra vit.C/
    beterschap, Brenda

    Reageer
    #5

    Vermoeidheid als gevolg van Pfeiffer kan maanden duren. Bij enkelen wordt het chronisch. Neem deze klachten serieus en zorg voor jouw lichaam waar het om vraagt: rust, en gezond leven.

    Reageer
    #6

    Hey!

    Ik herken mijzelf heel erg in dit verhaal.
    Ik heb een tijd geleden ookn pfeiffer gehad
    en daarna ook de aften enz.

    Heb je meer klachten dan de aften?
    Zoals:

    Vermoeidheid (soms heel erg moe)
    Glossitis (pijnlijke tong, z.g. biefstuktong, vooral bij scherp en gekruid eten en zure dranken en bij tandenpoetsen; ontstoken en/of bloedend tandvlees; ijzer-/metaalsmaak)
    Aften
    Raar gevoel in de voeten (gevoel van op vilt, watten of kussentjes te lopen, het oppervlaktegevoel is verstoord, branderig gevoel op de huid)
    Psychische problemen (van prikkelbaarheid/"kort lontje", stemmingswisselingen en onredelijkheid tot ernstige psychische klachten, paniekaanvallen en suïcidaal gedrag)
    Concentratie problemen (niet helder meer kunnen denken, wattenhoofd, sufheid)
    Tintelingen (in de voeten en handen en later ook in benen, armen en gezicht "onder stroom staan"; "mieren lopen"; ook doof gevoel in handen en voeten, trillende handen, uitvalsverschijnselen)
    Duizeligheid
    Slaperigheid (veel slaap nodig hebben, zomaar spontaan in slaap vallen)
    Benauwdheid op de borst (angineuze pijnen, hartkloppingen, hartritmestoornissen, versnelde hartslag, kortademigheid)
    Het koud hebben (soms ook een branderig gevoel op de huid)
    Zwaar en stijf gevoel in de benen (pijn in de heupen)
    Spierpijn (spierpijn, is na inspanning erger dan voorheen, soms ook spierkrampen, krachtverlies)
    Fasciculaties/myokymieën (spiertrillingen, samentrekking van een klein deel van een spier, onwillekeurige bewegingen, onrustige benen)
    Pijn (o.a. in rug, handen, polsen, heupen en knieën)
    Ontstekingen in het spijsverteringskanaal (tot aan darmperforatie toe)
    Misselijkheid (geen trek, onbestemd gevoel in de maagstreek)
    Darmklachten,diarree (met enige regelmaat)
    Ataxie, verminderde positiezin (onstabiele gang, dronkemansgang, tot helemaal niet meer kunnen lopen, onverklaarbaar vallen of zomaar iets uit de handen laten vallen)
    Gewichtsverlies (verlies van eetlust, verlies van smaak/reuk)
    Afasie (problemen met spreken, verkeerde woorden gebruiken, niet op het juiste woord kunnen komen, met "dubbele tong" praten; "toetsenbord-afasie")
    Bloedarmoede, soms weinig, vaak niet (flauwvallen, droge huid, jeuk, bleekheid, geelverkleuring huid en oogwit, hyperpigmentatie, spontane blauwe plekken)
    Problemen met de ogen (optische neuropathie, wazig zien, gezichtsvelduitval)
    Gehoorproblemen (oorsuizingen, vervormd geluid)
    Haaruitval,brokkelige nagels
    Hypertone blaas (plas niet op kunnen houden)
    Hoofdpijn/migraine
    Infecties (een verhoogde kans op vaginale- en urineweginfecties)
    Menstruatieproblemen (onregelmatig, soms wegblijvend, fout-positieve PAP-uitstrijk)
    Onvruchtbaarheid/miskramen, geboorte-afwijkingen.
    Dementie (geheugenverlies)
    Vaak naar de wc moeten

    Je hoeft niet alle symptomen hiervan te hebben
    maar als jij bepaalde dingen hieruit kan halen waar jij last van hebt dan zou ik maar eens naar de dokter gaan.
    Deze symptomen horen bij een vitamine b12 tekort. Je lichaam kan het niet meer op neme of maakt het niet meer aan.
    De behandeling hiervoor zijn wekelijkse injecties.

    Ik heb dit ook en had vooral psychische klachten.

    gr. Leoni

    Reageer
    #7

    Behalve de klachten over aften en vermoeidheid heb ik nergens last van. Concentratieproblemen heb ik al me hele leven gehad, zelfde geldt voor kort lontje. Verder herken ik me in geeneen van de symptomen.

    Ik val ook niet zomaar in slaap, het is gewoon n gevoel als ik elke dag een superzware dag heb gehad terwijl dat helemaal niet zo is. Zodra ik eenmaal in bed lig val ik ook niet zomaar in slaap. In ieder geval bedankt voor je reactie!

    Reageer
    #8

    Hoi JNR

    Ik heb ook last van vitamine b12 en daarvoor hoef je echt niet al deze klachten te hebben.
    Ik heb ook maar een paar van deze klachten en toch vitamine B12 tekort dus ik zou zeggen laat eens je waarde van b12 testen dan weet je zeker of je gebrek er aan hebt of niet het kan immers geen kwaad toch?

    Ik wens je heel veel sterkte!

    Groetjes Chantal

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #10

    Tja die aften, ik voel me echt niet lekker met die rottige dingen, 2,5 jaar geleden begonnen, nog steeds niet van af, alles wat ik doe helpt echt niet, ik eet heel gezond drink nooit, heb vitamine kuren bij de vleet gehad, veel spoeldrankjes gebruikt, nu is er flinke spierpijn bijgekomen, dus nu ben ik doorverwezen naar de internist, ben benieuwd naar een wondermiddel, ben dol op fruit maar dat is te pijnlijk om te eten op dit moment. hoop op beterschap.

    Reageer
    #11
    • late dit, ik heb ook een afte in mijn keel.. ben beetje duizelig enzo? vandaag ineens een tril aanval en voel me ook een beetje vermoeid. ben bang dat dit misschien pfeiffer kan zijn, hoop het in godsnaam niet want zit middenin mijn examenjaar.
    Reageer
    #12

    Hoihoi,

    Ik heb een vraag over een AFT.

    Een week geleden voelde het ontzettend pijnlijk aan en er zat ook een soort van wit kratertje in met een rode ring eromheen. Nu zijn dat kratertje en de pijn weg.. alleen het witte met rode ring eromheen zit er nog steeds. Het wit is wel minder.. is dit een teken dat de aft geneest? Ik lees namelijk dat als het niet binnen 2 weken weg is je naar een dokter moet om het te laten onderzoeken omdat het dan kanker zou kunnen zijn. Kan dat op basis van dit verhaal?

    Groet

    Reageer
    #13

    Dat is dan idd een aft die geneest

    Reageer
    #14

    Oke dankjewel, wat word dan verstaan onder als het niet geneest binnen 2 weken naar de dokter gaan? Als het echt geen teken van genezing toont?

    Reageer
    #15

    Als het geen teken van genezing toont

    Reageer
Reageer op: Aften?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief