Gevoelig plekje punt tong

 • #1

  Hallo,

  Ik heb sinds 3 dagen een plekje op de punt van mn tong wat een beetje gevoelig/pijnlijk is. Het lijkt op een wondje. Ik ben een beetje hypochonder aangelegd dus wilde even checken of het niets ernstigs is..

  Reactie
  #2

  Ik heb overigens het idee dat het aan het helen is, het deed me denken aan een bijtwondje maar ik kan me niet herinneren dat ik ook echt heb gebeten..

  Reactie
  #3

  Lijkt idd op een wondje

  Reactie
  #4

  Hoi John.

  Ik heb nog even goed gekeken en ik vind het een beetje op een aft lijken. Maar ik las op thuisarts dat deze onder de tong voorkomen en niet persé op de punt van de tong. Tevens doet het plekje niet zo veel pijn als een aft zoals ik die gewend ben, ik kan er gewoon druk op zetten met mijn tong en dan is het  gevoelig maar niet erg pijnlijk. Ik maak mij nu wel een beetje zorgen doordat ik niet zo goed weet wat het is. Denkt u bij het zien van de foto en de symptomen nog steeds aan een wondje? Ondanks dat het een beetje wit lijkt. Het heeft ook niet de rode rand zoals bij een aft het geval is

  Reactie
  #5

  Het doet mij niet aan een aft denken. Lijkt toch een beetje op en bijtwondje

  Reactie
  #6

  Bedankt voor uw snelle reactie, erg fijn! Dus niks om me zorgen over te maken? Ik ben gaan Googlen en stuitte op ‘zweren’ in de mond veroorzaakt door enge ziektes, ik neem aan dat dat hier niet van toepassing is? Excuus, ben zoals u merkt een echte piekeraar

  Reactie
  #7

  Dat lijkt zo niet op een zweer

  Reactie
  #8

  Oké, dus geen reden om me zorgen te maken over ziektes oid?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik zie niet meteen iets ernstigs.. maarja, ik weet ook niet wat jij allemaal uitspookt

  Reactie
  #10

  Hoe bedoelt u uitspookt? Is er toch wel iets waardoor het lijkt op een zweer? Ik ben druk bezig met een psycholoog voor een angststoornis en dat is sterk gerelateerd aan bepaalde ziektes waar ik enorm bang voor ben geworden zoals HIV. Mijn huisarts, de ggd en mijn psycholoog raden me het testen af aangezien er volgens hun geen reden voor is en het puur de angst is. Maar toch blijven er soms dingen zijn waardoor ik weer bang word... Waaronder dit. Maar u ziet toch wel ergens reden om me zorgen te maken of?

  Reactie
  #11

  Nee hoor. Zoals ik al schreef: het ziet er toch uit als een bijtwondje

  Reactie
  #12

  Hallo John. Ben ik weer. Ik had nog een paar vragen. Het plekje is zo ver ik kan zien niet veranderd, misschien iets kleiner geworden. Het doet nog steeds amper pijn en is eerder een beetje gevoelig. Mijn vragen zijn:

  - Kan het voorkomen dat zo’n bijtwondje een beetje ‘wit’ uitslaat zoals op de meest recente foto te zien is?

  - Kan een aft ook op de punt van de tong voorkomen? Ik lees verschillende dingen online

  - Indien het wel een zweer door iets naars veroorzaakt is, zou dit dan andere klachten geven of zou het er dan heel anders uit moeten zien?

  Alvast bedankt

  Reactie
  #13

  En wat aanvullende informatie; ik ben nu zo goed als hersteld van een koortslip die vorige week kwam opzetten. Kan dit misschien iets daarmee te maken hebben?

  Reactie
  #14

  1, ja
  2, ja
  3, ja dan zou het er anders uit moeten zien

  Reactie
  #15

  Ik denk het niet.

  Reactie
Reageer op: Gevoelig plekje punt tong
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief