Grote aft in mond. Dokter?

  • #1

    Hoi,

    Ik heb wat advies nodig.
    Even vanaf het begin: Vorige week dinsdag kreeg ik een kleine aft aan de binnenkant van mijn lip. Woensdag, tijdens het eten, beet ik er op. Donderdag deed ik hetzelfde, en nu is het uitgegroeid tot een onwijs grote en pijnlijke aft. Nog nooit heb ik dit meegemaakt. Het is zelfs zó erg, dat ik al 4 dagen bijna niet heb kunnen slapen, ik kan bijna niet meer eten, bijna niet praten en ik kan mijn mondhoeken niet meer optrekken. Allemaal vanwege de pijn.

    Als ik er na kijk vind ik 'm er ook akelig uit zien. Mijn vraag dus, is dit een goed genezende aft of is het handig een arts te raadplegen?

     

    Bij voorbaat dank,

    P.s. de foto is helaas niet smakelijk.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Even ter opvulling;

    Voor pijnstilling gebruik ik nu Aftaclear van G.U.M. en laat ik regelmatig een paracetamol oplossen in mijn mond. Ik weet dat ik bij de arts hoogstwaarschijnlijk ook pijnstillende middeltjes krijg, maar mocht het er nu slecht uitzien (infectie o.i.d.), dan neem ik wel contact op met de arts.

    Reageer
    #3

    Ik zou er toch even mee naar de huisarts gaan. Het is een behoorlijke grote plek

    Reageer
    #4

    Bedankt voor je reactie Tandor.

    En inderdaad, echt een behoorlijke grote plek. Ook nu is hij nog flink aanwezig en pijnlijk. Bij de dokter kunnen ze er helaas niks aan doen (zoals verwacht). Ook meteen gevraagd of de de wond er wel goed uit ziet (niet ontstoken ofzo), maar ze kijken niet eens. Ook al is hij ontstoken, ze kunnen er niks aan doen. Gewoon de tijd uitzitten en pijnstillende medicatie nemen. Dus heb nu tramadol en lidocaïne.

    Reageer
    #5

    Hoi Rick, hoe is dit afgelopen? Heb hetzelfde alleen dieper in mijn mond heel vervelend en erg pijnlijk. Fotos naar mijn huisarts gestuurd want ivm covid kan ik er niet zomaar heen.

    Is het daadwerkelijk een afte?
    Groetjes Nikki

    Reageer
Reageer op: Grote aft in mond. Dokter?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief