een aft of niet?

  • #1

    Volgens mij heb ik een aft op mijn onderlip zitten aan de binnenkant.
    Verschrikkelijk irritant als ik eet brandt het.
    heb het nu 1/2daagjes last van en moet morgen ook nog naar de tandarts.
    Weet nou niet zeker of dit wel een aft is kan iemand dit voor mij bevestigen?
    Mocht dit wel zo zijn hoe kom ik hier in godsnaam vanaf z.s.m.
    Hoop op een snelle reactie.

    Zie foto bijlage. [img size=640]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/Snapshot_20130626_8.JPG[/img]

    Reageer
    #2

    Het lijkt inderdaad op een afte.
    Kleine aften, met een doorsnede van drie tot vier millimeter, verdwijnen na één tot twee weken, ook zonder behandeling. Als ze vaker voorkomen dan de gemiddelde drie keer per jaar, erg veel pijn doen, of groter zijn dan één centimeter, kun je beter even langsgaan bij de huisarts.
    Kies voor producten die ontsmetten en de pijn verzachten. Met een vloeibaar medicijn op basis van salicylzuur (zoals Pyralvex) kan je het ontstoken tandvlees zes keer per dag aanstippen.

    Driemaal per dag spoelen met chloorhexidine, hexetidine of kamille vermindert het aantal bacteriën in de mond. Vermijd citrusvruchten of ander voedsel met een hoge zuurheidsgraad om het branderige gevoel te beperken.

    Een wondermiddel bestaat er helaas niet. Een goede mondhygiëne en voldoende rust kunnen het genezingsproces wellicht nog het meeste versnellen.

    Reageer
    #3

    Is het al moeilijk nietaften lijders er te van overtuigen dat aften een ware kwelling zijn,nog moeilijker is het mensen te overtuigen dat ik voor mijn situatie een genezing heb gevonden,let wel,ik zeg niet dat het middel voor iedereen werkt.
    4 jaar geleden ben ik gestopt met roken,een paar weken later verschenen de eerste aften,kleintjes die hinderlijk waren maar er viel mee te leven.
    De volgende jaren vermeerderden ze zich.Het afgelopen jaar was een ware marteling.
    Grote aften van 1.5 cm zaten op mijn tong,wang,lip en keel.Slikken deed ongelofelijk veel pijn,praten lukte soms niet en eten al helemaal niet,zuivel was het enige dat nog enigzins te harden was.Tevens had ik vaak koorts,was vaak doodmoe en vermagerde.
    Van alles geprobeerd, maar niets hielp.
    Tot op het moment dat ik nolens volens weer begon te roken,op het net waren immers getuigenissen te vinden die melden dat roken een remedie kon zijn.
    En dat was het,ben nu een maand aan 't roken en de aften komen alleen nog in een rudimentaire vorm terug waar ik geen last van heb.
    ik zit er wel mee dat het middel natuurlijk erg slecht is en uiteindelijk mijn leven zal verkorten,maar het moet maar,want aften en de pijn/last die je ervan kunnen je slopen,verzwakken en je levenskwaliteit buitengewoon aantasten.

    Reageer
Reageer op: een aft of niet?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief