witte aanslag op tong tintelingen

  • #1

    Ik heb het laatste half jaar veel last van witte aanslag op me tong, het puntje tintelt soms en voelt een beetje geirriteerd, wat zou dit kunnen zijn, wat kan ik er aan doen? (afbeelding bijgevoegd)

    ik maak al gebruik van een tongschrobber en mondspoeling zonder alcohol maar het blijft aanwezig.

    daarnaast ook last van:
    -slechte adem
    -soms vieze smaak in mond
    -smaak van eten is een stuk minder dus moet overal meer kruiden e.d. op doen.

    [blockquote]BBCode you used is not allowed.[/blockquote]

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Misschien een schimmelinfectie. Ga met de klachten naar de huisarts

    Reageer
    #3

    Misschien een slechte spijsvertering en darmflora, candida enz. Een natuurgeneeskundige weet wellicht raad. In de oosterse geneeskunde hebben ze er ook wel verklaringen voor. Weet wel dat bijvoorbeeld kaas zwaar verteerbaar is.

    Reageer
    #4

    Hallo! Al 15 jaren heb ik een witte tongaanslag  gehad, het lijkt toen net zo as een landkaart, geen huisarts kon mij rade geven. 3 weken geleden; omdat ik me heel ziek voelde; flauw vallen, hoge koorts, geen eet lust met constant een bitteren smaak in mij mond e.z.v,  was ik met spoed naar het ziekenhuis gebracht, met antibiotica; eerste 5 dagen via infuus daarna 2 dagen kuur met tabletten, werd ik behandeld voor een long ontsteken, bij de 9de dagen was mijn tong niet meer wit maar krijgt een normale kleur (roos dus) Voor mij is dat wel een wonder na zoveel jaren. Helaas na 4 weken,  heb ik dat bittere smaak; wel in mindere maat, wel nog.

    Reageer
    #5

    positief getest op Blastocystis hominis (darm parasiet) hier heb ik een antibiotica kuur voor gekregen voor de komende 10 dagen. ik laat het na 10 dagen even weten of de aanslag op mijn tong ook verdwijnt.

    Reageer
    #6

    is nu 1,5 week na de kuur en de aanslag op mijn tong is ook een stuk minder, nog wel een beetje wit maar denk dat er ongeveer 25% van over is. hopen dat het doorzet en helemaal verdwijnt! 🙂

    Reageer
    #7

    Hoi Danny,

    Welke antibiotica heb je gekregen? En is je tong daarna roze gebleven? Ik heb hetzelfde als jouw foto.

    Reageer
    #8

    Ik heb ook zo'n wit beslagen tong,heb alles geprobeerd tong gel,schraaper,tongdruppels etc echt van alles en stuk of 10x verschillende kno artsen, maar volgens hun was er niks aan de hand.deze kno artsen moeten echt beter opgeleid worden om ook andere ziektes te herkennen ,want na 1 jaar bleek ik bulbaire ALS te hebben, spierziekte dat in de mond begint.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: witte aanslag op tong tintelingen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief