Pepermuntsmaak in de mond

  • #1

    Ik heb sinds ongeveer drie weken de hele tijd een pepermuntsmaak in mijn mond en keel. Het is begonnen nadat ik een paar keer met Aquafresh tandpasta had gepoetst. Deze had een heel scherpe mentholsmaak, die veel te lang bleef hangen naar mijn zin. Ik dacht dat het aan de tandpasta lag en ben weer met andere tandpasta gaan poetsen. Maar de pepermuntsmaak is gebleven, de hele dag heb ik het gevoel dat ik net mijn tanden heb gepoetst. Het is heel storend.
    Ik heb al zoveel mogelijk gelezen over dit onderwerp, en zie verschillende mogelijke oorzaken: virus, overgang, bijwerking van medicatie, zenuwbeschadiging. Ik ben niet ziek geweest en gebruik geen medicijnen. Ik ben wel veel in contact geweest met mensen met virussen. Ook heb ik een wortelkanaalbehandeling gehad, waardoor ik denk: er zal toch niet iets zijn met een zenuw?

    Heeft iemand ervaring: gaat dit vanzelf weer over, of is het aan te raden een dokter te bezoeken? Kan dit veroorzaakt zijn door het gebruik van een scherpe tandpasta, of is dat toeval?

    Reageer
    #2
    1. Ik heb een vriendin met dezelfde problematiek. Bent u inmiddels al iets wijzer geworden. Zij kan ook niet achterhalen wat het is.
    Reageer
    #3

    Ik heb het ook sinds een week. Naar de dokter geweest, maar die weet het ook niet. Ook een rauwe keel bij ontwaken, gaat wel snel over. Gen corona gehad zover ik weet.

    Reageer
Reageer op: Pepermuntsmaak in de mond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief