Ik begrijp niks van mijn huisarts

 • #1

  Klacht: Al 11 weken zo nu en dan enkele minuten gevoelloos worden van mijn linker buitenkant bovenbeen, vooral bij beweging. Het gebeurt dagelijks 1 keer geloof ik en het houdt echt enkele minuutjes aan, en daarna gaat het leven vrolijk verder.
  Elk normaal mens en goede huisarts: Ach, zal wel een zenuwtje zijn dat verstopt is.
  Maar toch maar even naar de huisarts, misschien verwijzing fysio, zodat zenuw sneller hersteld
  Mijn huisarts: Laat bloed prikken
  Uitslag: Bloedarmoede, dat geloof ik wel.
  Maar ook: Verwijst mij naar de internist !!!!
  Nu wist ik niet wat een internist was, dus:

  Een internist is een medisch specialist, die vooral volwassenen behandelt. Het specialisme heet interne geneeskunde of inwendige geneeskunde. De internist houdt zich bezig met het voorkomen, diagnosticeren (= herkennen en benoemen) en behandelen van ziekten van de inwendige organen.

  WAT HEEFT een af en toe gevoelloos wordende been in vredesnaam met interne organen te maken? Stuurt mijn lever soms een signaal, rust even uit been!

  Kan iemand uitleggen of het zinvol is om naar een internist te gaan?

  Reageer
  #2

  Zo raar is dat niet hoor.
  Bloedarmoede en/of vitamine tekorten kan voor zenuwklachten zorgen.
  En een internist kan de oorzaak van die bloedarmoede onderzoeken/diagnosticeren.
  Een fysiotherapeut kun je trouwens ook zonder verwijzing naar toe, als je dat zelf een handiger idee vindt.
  Die zal echter niks aan de bloedarmoede kunnen doen of de oorzaak daarvan kunnen onderzoeken.
  En zenuwen raken niet verstopt, bekneld zou kunnen,maar daar passen je klachten niet echt bij.
  Dus zo slecht is je huisarts nou ook weer niet......

  Reageer
  #3

  Bloedarmoede is toch normaal als je hevige menstruaties hebt? Heb dat altijd wel zo nu en dan. Dat wordt verder niet onderzocht, gaat puur om mijn been.

  Maar ik begrijp het niet. Ik hoefde hier niets mee te doen. Het is raar, maar niet dat ik me er verder aan stoor. Ik dacht dat het vanzelf wel wegtrekt op een gegeven moment. Maar nu kom ik dus in een medische molen terecht? Ze gaan ergens zoeken waar mijn klacht vandaan komt? Welke inwendige orgaan stopt het gevoel in mijn been enkele minuten zo nu en dan? Hersenen? Hart? Lever? Nieren? Dat is toch vreemd? Geen van die organen heeft wat met mijn been te maken. En als je denkt aan doorbloeding, ik neem aan dat die doorbloeding niet ineens dagelijks 2 minuutjes een keer denkt: Ik stop even met een klein gedeelte van het bovenbeen te doorbloeden terwijl de rest wel gewoon blijft doorbloeden?

  Waarom kan het geen beknelde zenuw zijn? Die bijvoorbeeld als ik even sta, of net een verkeerde beweing maakt door druk gevoelloosheid veroorzaakt?

  Vitaminetekort vind ik ook raar. Stel dus dat ik Vitamine B tekort zou hebben, dan kan mijn lichaam dus besluiten 2 minuutjes zo nu en dan de doorbloeding in mijn bovenbeen te stoppen?

  Reageer
  #4

  Een beknelde zenuw kan dat dus wel veroorzaken. Of een vitaminetekort. De klachten lijken door ook eerder vandaan te komen dan bloedsomloop.
  Als je ijzergehalte erg laag is, is het goed om dat te onderzoeken en zou je dus een infuus met ijzer nodig kunnen hebben. Dat moet dan door een specialist (interne geneeskunde) worden voorgeschreven en gestart. Dus prima dat je huisarts je doorstuurt.
  "Bloedarmoede is toch normaal als je hevige menstruaties hebt? " Dat is niet vanzelfsprekend. Belangrijk hierbij is dat het ijzergehalte zich ook weer hersteld na de menstruatie. Als dat niet zo is zou dat dus ook behandeld moeten worden

  Reageer
  #5

  Ik zei niet dat het geen beknelde zenuw kan zijn,maar dat je klachten meer bij bloedarmoede of een vitamine tekort passe..
  Je leest erg selectief en bedenkt zelf allerlei scenario's, waarbij je zelf met dingen komt die onlogischer zijn dan wat jij je huisarts verwijt.
  Als je medische dingen opzoekt, lees dan goed wat er staat, verdiep je eens in hoe het menselijk lichaam werkt.
  Dan begrijp je zulke dingen beter.
  Of vraag je huisarts uit te leggen waarom hij of zij je verwezen heeft.
  Voordat je zelf gaat geloven in alles wat je hier nu roept.

  Reageer
  #6

  UPDATE: Vandaag gebeld en te horen gekregen dat ze een maagonderzoek willen uitvoeren, omdat ze een bacterie vermoeden. Ook hier geloof ik niks van. Eigenlijk is het best eng, want nu moet ik natuurlijk enige tijd wachten tot dat onderzoek, terwijl mijn gevoelloze been verergert. Vervolgens blijkt uiteraard dat er helemaal geen bacterie is, en zijn we een maand verder. Dan komt er een ander onderzoek? Darmen? Want blijkbaar zoeken ze dus naar een bacterie die bloedingen veroorzaakt. Daar is geen sprake van.

  Maar wat het ook is, ze zeggen dus bloedarmoede en vermoeden dat dit mijn soms gevoelloze been veroorzaakt. Waaro, krijg ik dan geen ijzertabletten of B12 tabletten o.i.d.? Waarom moet de situatie verergeren terwijl ik de komende maanden zonder reden onderzoeken moet ondergaan?

  Reageer
  #7

  Je vult weer vanalles in zonder dat ergens op gestoeld is.......
  Is je vader toevallig buschauffeur?

  Reageer
Reageer op: Ik begrijp niks van mijn huisarts


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief