Onvriendelijke assistente

  • #1

    Hoi allemaal,

    Ik heb een enorm fijne, zeer betrokken en enorm kundige huisarts, waar ik erg blij mee ben!
    Ik heb echter enorm veel moeite met de assistente. Ik heb al meerdere keren hele onvriendelijke en botte antwoorden van haar gekregen en al twee keer meegemaakt dat ik echt moest aandringen op een afspraak (en ik me daardoor in het vervolg enorm bezwaard voelde om te bellen).

    Nu belde ik vanochtend om een afspraak te maken en vroeg hierbij heel specifiek om mijn eigen huisarts, omdat het om een vervolgafspraak ging. Ik kreeg toen al een heel onvriendelijke antwoord (“.. wij doen niet aan voorkeursartsen” ?!). Uiteindelijk had ze me toch bij een andere huisarts ingepland, die zei gelijk dat ik hiermee naar mijn ‘eigen’ huisarts had gemoeten en kon me ook niet voldoende helpen (wat overigens volledig begrijpelijk was, dit was verder ook een hele vriendelijke huisarts). Hij raadde aan om - omdat hij de agenda van zijn collega niet kan beheren - bij de assistente een afspraak te plannen bij mijn eigen huisarts.

    Toen ik dus (al met lichte tegenzin) naar de assistente liep kreeg ik een hele tirade omdat ‘ik nu twee consulten innam voor niks en de huisarts het al druk genoeg heeft’. Ik voelde me hier echt heel onprettig bij. Ik hoor ook van andere mensen (die bij dezelfde praktijk zitten) dat zij ook deze ervaringen hebben met deze assistente. Ik vind dit heel vervelend, want ik ben enorm blij met mijn huisarts, maar durf eigenlijk nog nauwelijks de praktijk te bellen!

    Ik heb nu ook geen vervolgafspraak omdat volgens de assistente de agenda van de huisarts al helemaal vol zat de komende en volgende week, maar eigenlijk is het best dringend. Ik heb dit in het verleden al eens eerder meegemaakt, toen heb ik enorm aangedrongen en bleek het uiteindelijk ook om een spoed-situatie te gaan.

    Ik zag wel dat mijn praktijk een klachtenregeling heeft, maar weet ook niet goed of dit daarvoor geschikt is?

    Ik zit er in ieder geval wel mee! Want nogmaals: ik ben enorm blij met mijn huisarts!

    Reageer
    #2

    Misschien moet je dan eens een "andere toon" tegen de assistente aanslaan en het in ieder geval met je eigen huisarts bespreken. En ja de klachten regeling kan daarvoor worden gebruikt. Je hebt het recht op een afspraak bij je eigen huisarts en dat heeft met voorkeur niets te maken.

    Reageer
    #3

    Is jou praktijk niet aangesloten bij u zorg online? Dan kan je via een app zelf afspraken inplannen bij je eigen huisarts en online consulten doen.

    Reageer
    #4

    Hoi allemaal,

    Bedankt voor de vlotte antwoorden! Meestal ben ik zo overrompeld dat ik eigenlijk me pas later bedenk wat ik beter had kunnen zeggen..
    Ik heb dit de vorige keer (toen het uiteindelijk om spoed bleek te gaan) wel bij de huisarts aangegeven. Zij was hier ook echt niet blij mee! Ze had toen wel gezegd dat ze het zou bespreken.

    Mijn huisarts heeft sinds kort wel een online triage tool. Deze heb ik ook gebruikt, maar toen kreeg ik een bericht dat ze ‘op dit moment alleen per dag plannen, dus ik alsnog moest bellen’. Maar dit zou ook tijdelijk kunnen zijn, dat weet ik niet?

    We kunnen wel ‘chatten met de huisarts’, maar de zorgvraag is niet echt geschikt om via chat te doen. Ik krijg alweer bijna buikpijn aan alleen al de gedachte om weer te moeten bellen, hierdoor stel ik het ook vaak te lang uit…

    Daarbij geloof ik ook niet dat de huisarts al de hele week en komende week zit volgepland, als ik bij de huisarts zelf een vervolgafspraak maak dan kan ik altijd terecht!

    Reageer
    #5

    Ik denk dat je meer bereikt door er met je huisarts over te praten, dan door de assistente "over de balie te trekken".
    De assistente is in dienst van de praktijk en iemand die in de praktijk boven haar staat kan haar aanspreken op haar manier van omgaan met patiënten.
    Doe dit via een officiële weg, via een klachten formulier of in een mail naar de praktijkmanager of de huisarts.
    Ga je met haar zelf in discussie, maak je het persoonlijk en dat is niet handig.
    Dit even als tip van iemand die als assistente in een praktijk heeft gewerkt.

    Reageer
    #6

    Ik heb niet gezegd dat ze de assistente "over de balie" moet trekken. Maar je mag wel duidelijk aangeven dat je er niet van gediend bent en zij niet bepaald welke arts te zien krijgt. Dat is namelijk je eigen vrije keuze. Ze kan wel aangeven dat het bij je eigen arts langer duurt dan bij een andere arts. Dan mag je zelf die keuze maken.
    Dit gebeurt namelijk vaker bij patiënten die op dat moment overrompeld zijn en waar ze geen tegengas van verwachten. Dus geef maar rustig eens tegengas. "een andere toon" aanslaan dus. Laat je niet zomaar afschepen van een assistente.

    Reageer
    #7

    Aangeven kun je het zeker,maar of het zin heeft?
    De assistente wordt er waarschijnlijk niet heet of koud van en zal als je pech hebt nog meer op haar strepen gaan staan,zeker als ze al weet dat ze mondiger is dan jij.
    Doe je het via de officiële weg en komen er zo meer klachten over de assistente in kwestie binnen, kan er vanuit de organisatie gereageerd worden op haar gedrag en kunnen er consequenties tegenover gesteld worden.
    Zo is het mij altijd geleerd als mensen klachten hadden over collega's of de gang van zaken in de praktijk.

    Reageer
Reageer op: Onvriendelijke assistente


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief