Medische keuring rijbewijs ivm epelepsie

 • #1

  Ik heb mij rijbewijs gehaald maar im de 5 jaar moet hij verlengd worden en moet ik medische gekeurd worden door neuroloog ivm epelepsie. Nu moet ik na een antal vragen me volledig uitkleden tot mijn onderbroek. Hij doet vervolgens de volgende teste: oren, ogen, luister naar mijn hart, longen en test mijn reflexen. Dit doet hij bij armen, benen en voeten en moet ook enkele oefeningen doen.(1been staan en zo) en controleert mijn rug. Aan het eind moet ik telekens mijn ondebroek uit doen en controleert hij mijn liezen, stuitje, heup en geslachtsdelen. Nu is mij vraag mag een neuroloog zo'n uitgebreid onderzoek doen voor medische keuring? Of is dit overbodig en mag ik bepaalde dingen weigeren?

  Reageer
  #2

  Vraag me af of dat allemaal nodig is..... Ik zie geen reden om liezen, stuitje, heup en geslachtsdelen te controleren. dat heeft met epilepsie helemaal niets van doen. Bij een volgende keuring gewoon vragen waarom dat nodig is voordat hij dat onderzoek doet

  Reageer
  #3

  Dit klinkt absoluut niet goed in mijn oren. Voor een neurologische screening is dit compleet maar dan ook compleet overbodig. Grensoverschrijdend zelfs.

  Ik zou een stap verder gaan dan John hier zegt. Ik zou op de juiste plek navragen op basis waarvan hij denkt dat hij je geslacht mag zien. En zelfs overwegen een tuchtklacht in te dienen (als er bijzonderheden uit dit onderzoek op papier staan, anders is het toch jouw woord tegen de arts).

  Reageer
Reageer op: Medische keuring rijbewijs ivm epelepsie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief