Niet echt serieus genomen door huisarts

 • #1

  Ik voel me niet echt serieus genomen door mijn huisarts.

  Ik heb al bijna een jaar last van symptomen van endometriose en PCOS die elke maand erger worden, en ik ben daarvoor najaar en winter 2019 al bij de huisarts geweest en toen zeiden ze dat zoiets normaal is voor meisjes die pas menstrueren terwijl ik bijna volwassen ben en al vanaf 11 of 12 jaar menstrueer en nooit eerder klachten had tot afgelopen zomer.

  Ik ben afgelopen maand weer bij de huisarts geweest en de klachten besproken en weer gehoord dat zoiets normaal is maar nadat ik 3x zei dat ik al heel lang ongesteld word en nooit eerder klachten had nam ze me toch wel een beetje serieus en kreeg ik een a4'tje met een menstruatiekalender en moest dat elke dag bijhouden op welke dag van de pil ik zit en wanneer ik ongesteld ben, symptomen, hoeveel bloed ik per dag verlies ect. en moest er gisteren voor terugkomen om het te bespreken. Ze had gezegd dat ik misschien de pil moest slikken zonder stopweek of misschien iets anders zoals prikpil, spiraaltje of staafje, en kreeg ook een vaginaal onderzoek, ook werd er nog een afspraak gemaakt voor bloed te prikken voor de schildklier en ijzer. Ze vroeg ook of ik door mijn vriend of vorige sex partners misschien een SOA heb opgelopen maar mijn vriend en ik hebben allebei nog geen andere sex partners gehad en onze ouders ook niet dus de kans dat ik een SOA heb zal wel heel erg klein zijn.

  Ik heb hier met vriendinnen over gepraat en ze vonden dat de huisarts mij niet zo serieus neemt met dat ze steeds zeggen dat dit normaal is en me ook nog niet naar een gynaecoloog hebben doorverwezen. Ik wil graag getest worden op endometriose en pcos, of andere dingen zie dat soort symptomen geven, maar als het zo gaat dan komt er waarschijnlijk niks van. Ook heb ik al dik een maand erge menstruatie krampen terwijl ik niet ongesteld ben.

  Heeft iemand tips voor mij?

  Alvast bedankt

  Reactie
  #2

  Je neemt dus de pil. Welke?
  Hoe oud ben je?
  Wanneer heb je de meeste last van de klachten? In de 1ste week, de 2de week of de derde week vannde strip of in de stopweek?
  Hoe lang gebruik je de pil al?

  Reactie
  #3

  Ik ben 18 en ik slik al 1 jaar en 5 maanden ethinylestradiol/levonorgestrel 0.03/0.15 mg. Sinds 2 of 3 maanden krijg ik halverwege de 3e week tot ergens in de 1e week klachten, het kan wat verschillen omdat ik erg onregelmatig ongesteld ben.

  Reactie
  #4

  Dat lijken dan toch menatuatieklachten. Wellicht moet je overschakelen op een andere pil. Ga dus terug naar de huisarts en laat je niet zomaar wegsturen

  Reactie
  #5

  Het gekke is dat toen ik pas met de pil begon had ik niet zo veel klachten van het wennen(gek genoeg na 1 of 2 maanden geen bijwerkingen meer en daarna niet meer gehad tot eind juni/midden juli), ik weet wel nog dat ik daarvoor 3 maanden de anticonceptiepleister had en helemaal gaar was van de bijwerkingen en toen zei de dokter ook tegen mij dat het beter is om iets anders te proberen. Met andere medicijnen die ik wel eens heb gebruikt had ik nauwelijks bijwerkingen en als ik die had, waren die ook na 1 maand weg dus vandaar dat de dokter toen adviseerde om de pil te slikken

  Reactie
  #6

  De laatste dag van mijn vorige menstruatie was denk ik 14 dagen geleden en ik ben vandaag weer ongesteld geworden. Wat is er aan de hand? Moet ik naar de dokter?

  Reactie
  #7

  Pilgebruik zorgt voor ontregeling van je eigen hormoonhuishouding. Zo bevordert hij een toestand van oestrogeendominantie. Ook zorgt hij voor verlies van vitaminen en mineralen, waaronder zink. Op de kortere of langere termijn kan dit klachten geven. Wat anticonceptie betreft kan je denken aan hormoonvrije methoden als pessarium, condoom of eventueel koperspiraal.

  Reactie
Reageer op: Niet echt serieus genomen door huisarts
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief