misselijk, opgezette buik en vermoeidheid

  • #1

    Goedemorgen.

    Ik heb al een paar weken klachten in mijn onderbuik, voel me ook echt niet lekker. Ben gisteren naar de huisarts geweest en noemde mijn klachten: Misselijk, buik is opgezet, erg moe (ook in de ochtend, totaal geen energie), maagzuur, veel boeren en winden, borrelen, minder eetlust. De dokter voelde aan mijn buik en concludeerde dat ik divertikels heb, uitstulpingen aan de darmen die de problemen kunnen veroorzaken. Nu ben ik geen dokter maar op internet las ik dus dat die conclusie alleen kan worden getrokken na inwendig onderzoek, zoals een ct-scan of echo. Hij zei ook dat het vanzelf over gaat, eventueel met gebruik van pijnstillers zoals paracetamol, terwijl ik niet echt pijn heb. Ik voel me er gewoon een beetje ziek bij, iemand soortgelijke ervaringen hiermee?

    Buddie

    Reageer
    #2

    Je huisarts had je moeten verwijzen naar een MDL-arts. Vraag sus alsnog een verwijzing

    Reageer
    #3

    Er kan wat aan de hand zijn maar vaak is het een combinatie van voedingspatroon, darmflora, soms candida en tekorten aan voedingsstoffen. Zo kan brood en vooral tarwebrood voor een opgezette buik zorgen. Belangrijk is altijd om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Maagzuurproblemen hebben vaak te maken met een teveel aan suikers, te weinig vezels, tekorten aan voedingsstoffen en stress. Een complementair genezer zou je advies kunnen geven of vraag advies in de betere vitaminezaak.

    Reageer
    #4

    Hey! Ik heb exact dezelfde klachten als jou. Al enkele maanden zelf. Ik ging ook naar de huisarts, bloedonderzoek gedaan: geen nuttige informatie uitgekomen. Toen ik vertelde dat ik dagelijks misselijk ben, af en toe krampen heb, weinig eetlust heb, moe ben vertelde hij me dat ik kerngezond was. Het kon "een winterdipje" zijn. Vervelend natuurlijk, want jezelf dagelijks ziek voelen is allesbehalve fijn. Achja! Ik leef er al 4 maanden mee en ik kan je vertellen: het betert! Sommige dagen erger als andere, maar het went. Als je jezelf ernstig zorgen maakt, zorg dan dat je nog een afspraak bij de huisarts maakt. En dring aan op verder onderzoek. Enkel op die manier weet je wat er écht aan de hand zou kunnen zijn. Maar maak jezelf maar niet teveel zorgen, dat is immers nergens goed voor. Stress kan al je symptomen erger maken. Dat is het laatste wat we willen natuurlijk!

    Groetjes!

     

    Reageer
    #5

    Bedankt voor de reacties.

    Ik voel me nu nog steeds niet lekker, oprispingen, opgezette buik, branderig gevoel, veel boeren en winden, veel borrelen in de buik, heb niet echt veel pijn en de ontlasting ziet er ook wel ok uit, maar voel we wel er een beetje ziek door. Ook wat minder eetlust.

    Morgen moet ik weer werken na 2 weken vakantie te hebben gehad, benieuwd hoe dat gaat!

    Vind het nog steeds vreemd van de diagnose van mijn huisarts, maar het is toch ook zo dat bij het minste vermoeden aan iets ergs hij mij moet doorsturen?

    Buddie.

    Reageer
    #6

    als de HA iets erg zou vermoeden, was je al in het ziekenhuis geweest

    Reageer
Reageer op: misselijk, opgezette buik en vermoeidheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief