Plotse bewegingen

 • #1

  Beste

  Ik heb sinds een paar maand last van ploste onwillekeurige bewegingen met mijn armen, benen en hoofd. Ik voel eerst een schok bijvoorbeeld naar rechts in mijn nek en mijn nek vliegt plots naar rechts en komt dan terug dit gebeurt binnen een seconde. Ik heb het vooral als ik in rust ben bv als ik tv kijk of op mijn gsm kijk of  's avonds in mijn bed. Ik heb het al iets meer als een jaar maar toen had ik het max 2 x dag en ik had het ook niet eens elke dag. Nu sinds een maand of vier heb ik er veel last van. Ik heb het nu minstens 6 x dag. Mijn vraag is moet ik hiermee naar de dokter of moet ik dit gewoon acher mij laten en doen dat er niks aan de hand is. En wat zou dit mogelijk kunnen zijn?

  Alvast bedankt

  Mvg

  Bob

  Reactie
  #2

  Ik zou er toch mee naar de dokter gaan.
  Hoe oud ben je? Heb je veel stress of spanningen?

  Reactie
  #3

  16 en er is wel vaak wat spanning thuis omdat we met vier kinderen zijn dusja.

  Reactie
  #4

  Ik durf het thuis niet te zeggen want ze zeggen dat altijd dat het niks ernstig is en dat het weer over gaat maar het nu al 4 maand aan het verergeren dus ik ben wel een beetje bang nu en weet niet of dit nodig is om naar een dokter te gaan en het te vertellen aan mijn ouders. Moet ik het hun best vertellen en naar een dokter gaan?

  Reactie
  #5

  Het kunnen spanningsklachten zijn. Ga ermee naar de huisarts

  Reactie
  #6

  Ik zou er wel even mee naar de dokter gaan.

  Reactie
  #7

  Ok bedankt, ik zal ermee naar de dokter gaan. Dan heb ik meer duidelijkheid wat het is. Bedankt voor de raad.

  Reactie
  #8

  Zeker naar je huisarts. Kan zijn van spanningen maar kan ook te maken hebben met tekorten, zoals magnesium, diverse vitaminen, zink en bepaalde aminozuren, zoals carnitine. Voor dat stuk kan je naar een orthomoleculair therapeut.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Zal ik zeker doen  maar ik heb al een paar keer bloed laten testen , recent zelfs en er is niks van tekorten van vitaminen teruggevonden. En ik heb het ook als ik gewoon in mijn bed ontspan en naar muziek luister op YouTube of gewoon tv kijk en dan heb ik geen spanningen. Toch niet waar ik me bewust van ben. Maar zal het best mijn ouders verwittigen en een dokter raadplegen. Maar ik ben nogal bang dat als ik testen laat doen en er niks wordt teruggevonden mijn ouders geld voor niks hebben betaald en ze denken dat het psychisch is ofzo dat ik mijzelf het inbeeld dat het zogezegd onvrijwillig is ma da ik het wel vrijwillig doe en mijzelf dan laat geloven dat het onvrijwillig is. Dat is toch al een paar keer gebeurt dat ik zeg dat ik ergens last van heb en dat ze zeggen dat het gewoon in mijn kop zit dat het niks ernstig is en dat ik een panikeur ben en een neut ofzo. Daarom heb ik eerst afgewacht zodat het misschien zou weggaan maar het is nu al 4 maand aan het verslechteren dus ik heb denk ik lang genoeg gewacht. En ik heb ook al vaak ondervonden dat het echt uit het niks komt zonder dat ik het zelf veroorzaak door hetgene wat ik hierboven zei. Ik zit in de zetel of bed muziek te luisteren. Mijn lievelingsmuziek en dan plots zo een beweging. Of in mijn bed als ik wil slapen hupakkee weer een beweging of een plotse samentrekking van een spier. Ik heb daarnet aan tafel terwijl mijn spier weeral plots samentrok zitten kijken naar mijn biceps en mijn huid bewoog een hele tijd naar boven alsof ik mijn spier wou opspannen en ik kon het niet tegenhouden. Mijn broer heeft ook al een paar keer gezien hoe ik plots zo een beweging maak met hoofd, arm of been, mijn hoofd die opzij schiet. Arm omhoog of opzij. Been hetselfde. Wijsvinger plots omhoog. Al op verschillende plaatsen van mijn lichaam. Dus dit is wat ik allemaal al ervaren heb. Ik wou dit even vermelden zodat iemand misschien weet wat er kan schelen of dat ik echt een dokter moet raadplegen en ofdat ik daarmee moet wachten of liefst zo snel mogelijk.

  Alvast bedankt aan jullie allemaal!!!!!

  Reactie
  #10

  Zoals ik het lees, is het inderdaad de beste keuze om naar een dokter te gaan met je probleem. Liever voor niks gaan dan niet gaan terwijl er iets aan de hand zou kunnen zijn.

  Gezien je leeftijd mogen je ouders best eens wat serieuzer nemen wat je zegt. Jij hebt last van dit probleem en niemand anders bepaalt hoe het zit of wat er aan de hand is (of niet).

  Mijn advies, net zoals John en Catootje is ga naar de huisarts. Voel je vrij om achteraf dan ook te laten weten hoe het is gegaan.

  Reactie
  #11

  Ok dat zal ik doen. Bedankt voor het advies allemaal! Ik zal het hen vertellen en naar de dokter gaan. Als ze niks vinden des te beter maar als er wel iets is is dit wel de juiste keuze.

  Nog een fijne avond

  Mvg

  Bob

  Reactie
Reageer op: Plotse bewegingen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief