Verkoudheid

  • #1

    hallo ik heb een vraag ik ben vandaag bij de dokter geweest voor men verkoudheid en ineens zegt ie ik ga eens bloedprikken (2buisjes) waarom is die bloedafname nodig?

    Reageer
    #2

    Om te kijken of je een infectie hebt..

    Reageer
    #3

    Bij verkoudheid extra goed voor jezelf zorgen. Beter suiker en zuivel zoveel mogelijk vermijden. Verder wat extra vitamientjes, zoals vitamine C en D en zink. Een vlierbessenspulletje, bijv Sambucol, kan helpen om je wat minder ziek te voelen. En verder vooral rust nemen en uitzieken.

    Reageer
    #4

    Hoi,

    Ik ben vanaf deze week verkouden geworden met een beetje griep erbij. Dus ziek thuis gebleven.

    Voornamelijk zoveel hoesten dat uit eindelijk ik er van moest overgeven. Koortsig voel ik mij niet. Het wordt elke dag wel weer wat makkelijker.
    Echter voel ik mij lymfeklieren in mijm nek en liezen wel maar deze voel ik altijd wel. De huisarts heeft ze ook een keer gevoeld.
    Zijn conclussie was: Ze zijn heel klein maar omdat ik slank ben kan ik ze goed voelen, tevens zijn ze goed beweegbaar. Kan dit?

    Snachts zweet ik wel maar dan alleen tussen mijn borsten en dit is niet altijd.

    Vanaf dat ik ziek/verkouden ben geworden zweet ik iedere nacht heel heftig. Nu dat ik weer iets beter wordt is het nog elke nacht raak dat ik 3x schone nachtkleding aan moet. Komt dit van de verkoudheid? Of moet ik opnieuw overleggen met de huisarts? ivm de klieren.

    Mvg. Roos.

    Reageer
    #5

    "een beetje griep erbij"     dat bestaat dus niet. Of griep of geen griep...me=aar niet een beetje griep.  Je hebt gewoon en fikse verkoudheid. En dan zijn aanwezige lymfeklieren heel normaal. Gewoon uitzieken!

    Reageer
    #6

    Balen zeg! Bedankt voor de reactie!
    En dat nachtelijk zweten hoort bij de verkoudheid? Want ik link het aan die lymfeklieren en dan is het geen goed teken?

    mijn lymfeklieren altijd voelbaar zijn maar niet vergroot ben ik hier altijd mee bezig.
    De huisarts zei dat ze bij slanke personen vaak wel meer voelbaar zijn?

    Reageer
    #7

    Niks om je zorgen over te maken. Dat hoort gewoon bij de verkoudheid. En zit niet voortdurend aan de lymfeklieren te voelen. Daardoor kunnen ze geïrriteerd of ontstoken raken en gaan ze nooit weg.

    Reageer
Reageer op: Verkoudheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief