Veel plassen, pijn in benen!

  • #1

    Beste,

    Ik loop nu ongeveer 2,5 jaar lang met blaas klachten. Ik moet enorm vaak naar de toilet en plas dan ook aardig wat. Ik plas op een slechte zo 15 keer. Vaak komt het in aanvallen, dan moet ik in een uur tijd zo 5 keer plassen en moet dan ook best veel, een enkele keer heb ik een betere dag en plas wat minder vaak. Snachts gaat het beter en plas ik vaak maar 1 keer. Echter overdag en meteen in de ochtend krijg enorm veel last, heel veel aandrang, een soort nare aandrang. Daarbij heb ik de laatste 6 maanden ook heel veel last van beide benen gekregen. Veel spierpijn en krampen. Het is heel moe zwaar verzuurd gevoel trekkend tot aan mijn voeten( mijn voeten zinn eigenlijk altijd ijskoud) Momenteel werk ik zelfs thuis omdat ik niet amper op mijn benen kan staan en mijn blaas niet onder controle heb. Er zijn onderzoeken bij mij gedaan zo is er twee keer in mijn blaas gekeken dmv een Cystokopie, tevens urine onderzoek etc, eigenlijk alle standaard onderzoeken bij een uroloog. Tevens is er twee jaar geleden een mri scan gemaakt van mijn hoofd, ook hier is niks uitgekomen. Ook heb ik vaak bloed laten prikken maar ook dat kunnen zij niks vinden. Vaak zeggen ze bekkenbodem klachten maar heb al ruim een jaar bij een bekkenfysio gelopen en voel precies wanneer mijn bekkenbodem strak of ontspannen is, echter heeft dit totaal niet tot verbetering geleid.

    Momenteel weet ik niet meer wat ik moet doen maar kan ik totaal niet functioneren. Zijn er mensen die dit herkennen? En zijn er tips voor wat ik nog eventueel kan doen? Zelf zit ik eraan te denken om mij te laten onderzoeken bij privatescan. Omdat ik zo enorm lang moet wachten op onderzoeken en totaal niet serieuis wordt genomen.

    Ik hoor graag reacties

    Reageer
    #2

    Je dagelijkse voeding zou van invloed kunnen zijn. Veel plassen kan soms samenhangen met een teveel aan koolhydraten. Beter geraffineerde suikers zoveel mogelijk vermijden en wat meer complexe koolhydraten eten. Die combineren met wat eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels zorgt voor een langzamere opname van de suikers. Bij een los koekje, biertje, frisdrank etc kan je bloedsuikerspiegel gaan schommelen, wat allerlei klachten kan geven.

    Ook kunnen er tekorten spelen. Bij een tekort aan vitamine B12, bijvoorbeeld, kan ook een frequent moeten plassen optreden.

    Spierpijn en krampen kunnen ook samenhangen met je voeding, teveel koolhydraten, en bepaalde tekorten; vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Denk aan stoffen als magnesium, zink, vitamine B, D en E, omega 3, taurine, carnitine, om er een paar te noemen. B12 wel beter in combinatie met de hele B-familie en voor magnesium beter een organische verbinding. Ook kunnen je neurotransmitters ontregeld zijn, ook dit is bij te sturen met de juiste voeding en bepaalde supplementen als bovengenoemde.

    Ik ben geen deskundige, wel een ervaringsdeskundige. Je zou een en ander kunnen laten uitzoeken. Via bloedonderzoek kan je weinig zien over eventuele tekorten maar er zijn wel andere testmethoden, zoals een spiertest of  haaranalyse. Dit op zogenaamd alternatief vlak.

    Reageer
    #3

    Allereerst erg bedankt voor je reactie.

    Momenteel ben ik met mijn voeding meer bezig maar voel nog geen verschillen ben er ook nog niet heel lang mee bezig. Momenteel probeer ik veel vette vis te eten in combinatie met veel water en wat meer groente. Tevens slik ik twee keer per dag magnesium 400. Is het mogelijk dat je mij wat meer informatie kan geven over de juiste voeding? En misschien nog bepaalde supplementen?

    Ik heb afgelopen dinsdag een bloedtest gedaan op vrijwel alles, maar dan ook echt alles, mijn huisarts werkt heel goed mee. Ik ga ook om een uitdraai vragen zodat ik zelf ook de waardes zie omdat er nog wel is een grijs gebied is. Hieruit zou ik toch moeten kunnen vaststellen of er tekorten zijn?

    Verder zijn er volgens mij veel twijfels over haaranalyse of spiertest?

    Als laatste krijg ik 14 juni een mri scan van me rug, misschien dat daar nog iets uitkomt. Ga er niet vanuit.

    ik zie graag je reactie tegemoet.

    groet,

    Jan

     

     

    Reageer
    #4

    Ben geen deskundige, weet er een beetje vanaf en heb zelf ervaren dat aanpassing van mijn voeding, vooral biogenen-aminenarm, samen met wat supplementen enorm heeft geholpen om van allerlei vage klachten als angsten, depressie, vreetbuien, drukte in hoofd af te komen. Beste kan je je er zelf in verdiepen, al dan niet met hulp van een deskundige. Op internet zijn er diverse sites als optimalegezondheid,com en jessevandervelde.com en ahealtylife.nl . Zelf zoek ik ook dingen uit. Zo heb ik nu taurine, omdat ik dacht dat ik dat nodig kon hebben  en ik merk dat ik er baat bij heb. Beter ook geen dingen eten omdat ze gezond zouden zijn maar dingen eten omdat jouw lijf ze nodig heeft.

    In vette vis zitten veel biogene aminen, stoffen als  histamine en tyramine. Die kunnen je zenuwstelsel nogal ontregelen en bloeddrukontregelend werken.

    Een magnesiumtekort kan je niet meten op bloedniveau omdat de waarden daarvan constant zijn. Vergelijk het met een voedersilo. Het bakje blijft vol, totdat de hele silo leeg is.

    Reageer
    #5

    Beste Jan,

     

    ik ben erg benieuwd hoe het nu met je gaat?
    ik heb namelijk dezelfde klachten dus herkenbaar ben benieuwd wat geholpen heeft voor u. Bedankt

    Reageer
Reageer op: Veel plassen, pijn in benen!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief