Vaak plassen

 • #1

  Ik ben een 22-jarige vrouw, en heb al zolang ik kan herinneren dit probleem. Misschien als kind iets minder, maar zeker sinds dat ik een jaar of 13 was heb ik het al. Ik moet heel vaak plassen. Dit is heel vervelend aangezien ik het ook nog niet eens heel lang op kan houden. Het verschilt echter per keer, de ene dag is alles oké, de andere dag moet ik constant plassen. Over de dag zelf verschilt het ook weer, het is willekeurig. Ik drink koffie, maar dat is maar 1 kopje op een dag, voor de rest drink ik water, niet te weinig en niet belachelijk veel. Soms plas ik niet heel veel maar moet ik heel nodig, maar meestal plas ik een redelijke hoeveelheid. Ik ben wel eens getest op blaasontsteking en heb bekkembodentherapie gehad, maar daar kwam niet veel uit (maar ik oefende ook niet dagelijks). Ik moet overdag altijd inlegkruisjes dragen, als ik nies of hoest if heel nodig moet plassen, drup ik soms een beetje, ik heb nog nooit in mn broek geplast, maar ben meerdere keren zo close geweest. En nu ik ouder word merk ik dat het soms meer en erger word. Ik ben alleen bang om naar de dokter te gaan, aangezien mijn moeder ervan overtuigd is dat het tussen mijn oren zit, maar ik weet dat het niet zo is, aangezien ik normale hoeveelheden plas. Bovendien beweert ze ook dat als je geen keus zou hebben je best 3 uren zonder te plassen kan en je het op kan houden als het echt moet. Dat is leuk voor haar, maar ik kan dat helaas echt niet. Ik woon nog thuis dus ben bang dat mn moeder gaat zeuren en stomme opmerkingen gaat maken dat het geen nut heeft om naar de dokter te gaan.
  Heeft iemand tips of weet iemand wat het is? Ik durf eigenlijk niet meer lang ergens heen als er geen wc is, ik check altijd of er ergens een wc is omdat als ik inclusief rijden langer dan een uur weg ben (soms moet ik al heel erg nodig na 10 minuten of 20 minuten) ik hoogstwaarschijnlijk moet plassen (niet altijd maar meestal wel).
  Btw ik weet niet of het iets toevoegd, maar heb ooit gehoord dat het met elkaar in verband kan staan, ik heb chronische verstopping waar ik medicatie voor gebruik en ik let erg op vezels en suikers aangezien ik daar last van heb. Meestal gaat dat redelijk goed though.
  Kan iemand mij advies geven🙈

  Reageer
  #2

  "maar daar kwam niet veel uit (maar ik oefende ook niet dagelijks)." Dan moet je ook niet verwachten dat hert resultaat oplevert. Je klachten kunnen wel door de bekkenbodemspieren veroorzaakt worden

  Reageer
  #3

  Hallo John,
  Ik oefende niet dagelijks nee, maar wel regelmatig (meestal om de dag), een minimum is 3x per week, dus ik oefende wel vaak genoeg dit heb ik zo'n 3/4 jaar gedaan, maar het leverde niets op.

  Reageer
  #4

  Er zijn oefeningen die je meermaals per dag zou moeten doen. Misschien dan toch nog eens terug naar de bekkenbodemfysiotherapeut

  Reageer
Reageer op: Vaak plassen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief