Veel plassen

 • #1

  Hoi,

  Ik ben 35.
  Sinds paar weken moet ik veel plassen en vooral in de nacht. ik wordt er gek van. Ik slaap er hierdoor slecht van. Ik moet soms wel 6x wakker worden om te plassen in de nacht. Met een knellende pijn tussen onderbuik en penis. Alsof ik uren lang mijn plas heb ingehouden. Voel ook ongemak in mijn rechterzij.

  Overdag heb ik ook erg veel last van. ik voel de drang heel lichtjes en probeer die uit te rekken en wordt het krachtig en pijnlijker. Als ik water drink moet vaker plassen. Zelfs van een slokje! ik heb geprobeert om niet veel te drinken en kreeg toch aandrang om dringend te plassen terwijl ik nog een uurtje of minder al heb geplast. Ook heb ik het gevoel na een plasbezoek een verwarde lichte drang om weer te plassen. Ik drink s nachts water omdat ik anders droge keel heb (terwijl mijn mond meestal niet droog is) en mijn ademsapple hard aanvoelt. vooral na plassen heb ik dorst en droge keel die soms voelt alsof ie beweegt.

  Mijn plas straal zijn krachtig. enige keer na druppelen is als ik te weinig heb gedronken en korte tot zeer korte straal.

  ik heb geen ontsteking en niks te vinden in mijn urine of bloed.

  ik heb ook last vsn mijn maag en darmen.
  Je kan gewoon mijn darmen horen brullen en grommen. De doktor zelf vond het bizar en zei die zijn hard aan het werken maar wist niet wat. Hopelijk heb ik geen Helicobacter Pylori. Ik ben ongeveer 15kg afvallen in anderhalve maand. ik at een keer een brood met prei en omelet en augurken. ik kreeg een branderige gevoel in mijn borst en buik. Dat een week aanhield en voelde alsof iemand op mijn borst zat. Had die dag ook 2x branderige diarree. Sinds dien ben ik bang voor bepaalde eten. Terwijl ik van eten houd. ik mis lekker eten ik mis mijn leven. ik zit continue op mijn bed sinds al dit gebeuren. ik heb ook last van pijn scheutjes tussen borst en linker arm en mijn onderrug voelt ongemakkelijk en benen zijn zwak.

  ik ben ook bang voor ziekenhuis en medicijnen met geke bijwerkingen. moest tamsulosine slikken vsn mijn huisarts. Hij zei die heeft geen bijwerkingen. snel googled. bleek zware bijwerkingen te hebben en voor sommige genoeg om er mee te stoppen.

  hopelijk heeft iemand een oplossing.

  Reageer
  #2

  Terug naar de huisarts gaan en alsnog de medicatie nemen.
  Wie zegt dat jij die bijwerkingen gaan krijgen? Google gaat altijd van ergste uit, dat is niet bepaald een betrouwbare raadgever. Zeker niet als je al angst ergens voor hebt.
  Op dit forum zijn geen artsen, de beste tip die "wij" hier kunnen geven na het lezen van je verhaal, is het advies van je huisarts opvolgen!

  Reageer
  #3

  Ik heb al hiervoor medicijnen geslikt.

  esomerasol kreeg hoofdpijn en buikkrampen

  zware antibioticakuur. viel flauw en leek net of mijn hoofd geperst werd en kortademig en draaierig

  heb ook furosemide geslikt volgens komt het door deze medicijn dat ik mijn plas niet meer kan in houden.

  en ik ben nog steeds niet beter maar nog zieker geworden. hierdoor heb ik angst voor medicijnen ontwikkeld.

   

  doktor zegt gebruik tamsulosine en zegt heeft geen bijwerking dus hij heeft gelogen tegen mij. en is voor mensen met vergrootte prostaat  hij heeft niet eens gekeken of mijne vergroot is. hij heeft alleen bloed urine en ontlasting onderzocht. hij vertikt het om mij door te verwijzen. ik zit te kronkelen in mijn bed al ander halve maand. is door verwijzingen zo moeilijk. ik betaal mijn verzekering elke maand ik verdien de beste hulp. of geef mij euthanasie heb je ook geen last van mij

  Reageer
  #4

  Je weet niet of jij die bijwerkingen gaat krijgen.
  En je huisarts moet protocollen volgen vóór hij je door kan verwijzen.
  Een uroloog zal waarschijnlijk ook zeggen eerst medicatie, helpt dat niet, dan verder onderzoek.
  Zo zit de zorg in elkaar helaas.
  Maar je kunt natuurlijk altijd bij je huisarts aandringen op een verwijzing, misschien lukt het je er eentje te krijgen.
  Dan is het aan de uroloog te beoordelen of je gezien gaat worden,of toch eerst de medicatie zult moeten uitproberen.
  Op dit forum zijn helemaal geen artsen, dus in die zin kan niemand hier iets voor je doen, je zult daar toch met je huisarts uit moeten komen.
  Dat is degene die de verwijzing af moet geven.

  Reageer
  #5

  ik wil tip van mensen met de zelfde klachten of ervaringen

  Reageer
  #6

  welke protocol ik heb pijn. moet vaak plassen en daarna doet mijn blaas pijn. kan niet meer eten zoals ik gewend bent ben 15kg afgevallen binnen 1,5 maand. ik heb gekke medicijnen gebruikt die mogelijk mijn lichaam hebben verwoest. welke protocol moet hij nog op wachten en nog een geke medicijn aan mij voeren die ook nog zwaar is en mijn pijn en schade nog groter maken. ik heb hier niet over een griepje of een gebroken arm. aan een protocol heb ik niks. als ik blijvende schade aan over houd omdat hij niet iets simples als door wil verwijzen.

   

  ik snap best dat er hier geen doctors zijn en doctors zijn ook mensen en kunnen fouten maken. alleen snap niet waarom ze zo hardnekkig zijn om niet door te verwijzen geeft mij rust. ook hun kunnen niet weten wat er in een lichaam speelt dat kan een specialist wel iig beter dan een doctor.

  Reageer
  #7

  Als je ervaringen van anderen wilt, kan het even duren voor er mensen reageren. En vaak reageert er helemaal niemand.

  Met protocollen bedoel ik de volgorde van onderzoeken waaraan artsen zich van de zorgverzekeraars moeten houden. Dus de stappen die eerst genomen moeten worden, voordat er een volgend onderzoek gedaan mag worden. Bijvoorbeeld eerst medicatie proberen, helpt dit niet, dan andere medicatie. En als dat ook niet helpt, eem verwijzing naar een specialist.  Zo wordt voorkomen dat de zorg nog veel duurder wordt en de wachtlijsten nog veel langer. Verwijzingen alleen ter geruststelling mogen daarom niet gedaan worden.

  Bespreek met je huisarts wat je dwars zit. Je kunt aandringen op een verwijzing en als je huisarts niet akkoord gaat, een second opinion vragen bij een andere huisarts. Wellicht ziet die het anders en verwijst die je wel door. Maar dan nog heb je kans dat de specialist je niet gaat zien, als die vindt dat er nog geen noodzaak voor is omdat jij medicatie weigert te proberen.

  Reageer
  #8

  Oke duidelijker. toch vindt ik het krom.

  ik heb kennis en gehad die doordat ze aandringen voor een doorverwijzing ze de oorzaak hebben gevonden. terwijl hun huisarts dat niet nodig vond.

  Ook vindt ik krom om zo maar medicijnen uit te schrijven zonder de oorzaak te achterhalen. lijkt wel of ik een test object ben. medicijnen kunnen je leven ook verwoesten.

   

  die zorgverzekeraar zijn ook uit de hand gelopen geld graaiers geworden. net als de woningbouw corporaties.  je betaald je gek aan hun maar wanneer je ze nodig hebt is er niks . maar ik dwaal af.

   

  ik ben iig dankbaar voor je reactie ook al zijn we niet eens met elkaar

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Wat dat stukje over geldgraaiers betreft, ben ik het wel met eens hoor!

  Probeer een verwijzing bij je huisarts door te drukken. Dan heb je het in ieder geval geprobeerd

  Reageer
  #10

  er zijn heel veel huisartsen die volhouden dat bepaalde medicijnen geen bijwerkingen heeft , ik moet pillen slikken tegen mijn te hoge bloeddruk  en zelf volgens de bijsluiter zou het middel wat ik momenteel slik geen invloed hebben op hoe vaak je moet plassen omdat het officieel geen plaspillen zijn , en dat zijn de meeste bloeddrukverlagers wel , maar ook mijn huidige pillen moet ik heel vaak van plassen . omdat ik altijd al heel moeilijk mijn plas kon ophouden ben ik nu luiers gaan dragen want je plas moeilijk kunnen ophouden in combinatie met tabletten waar je heel vaak van moet plassen is een recept voor dat als je niet oppast dat je zomaar incontinent kan worden

  Reageer
Reageer op: Veel plassen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief